2014-02-12 23:46:05
Φωτογραφία για Θωμάς Κουτσουπιάς: Ο πόλεμος είναι μπροστά [video]
Μαζική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αγρότες – ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων από όλη τη χώρα στο ΥΠΕΚΑ, έπειτα από κάλεσμα του Ελληνικού Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΕΣΑΦ).

Οι αγρότες με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΣΑΦ, Θωμά Κουτσουπιά έδωσαν βροντερό παρόν στη διαμαρτυρία απαιτώντας «να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία».

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παραγωγών συναντήθηκε με τον Ασημάκη Παπαγεωργίου και πήρε δεσμεύσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στις πληρωμές.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε για άμεση καταβολή των χρωστούμενων για το μήνα Ιούνιο, εξόφληση του Ιουλίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου και αποπληρωμή του Αυγούστου μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα.

«Ο πόλεμος είναι μπροστά. Δεν πήραμε τις απαντήσεις που θέλαμε ωστόσο αποσπάσαμε κάποιες δεσμεύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος ο πρόεδρος του ΕΣΑΦ, Θωμάς Κουτσουπιάς καλώντας τους αγρότες να εντείνουν τις πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση το επόμενο κρίσιμο διάστημα για τις οικογενειακές τους εκμεταλλεύσεις.


Να εξετάσει το θέμα με το ΦΠΑ που αποδίδουν χωρίς ουσιαστικά να εισπράττουν, δεσμεύτηκε ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενώ οι αγρότες ζήτησαν από το ΥΠΕΚΑ, ο ΛΑΓΗΕ να μην τους ζητάει ενημερότητα.

Στόχος των αγροτών με αυτή την κινητοποίησή τους είναι η ανατροπή των αρνητικών δεδομένων που επικρατούν στον κλάδο. Παράλληλα οι αγρότες ζήτησαν άμεση καταβολή των οφειλόμενων από το ΛΑΓΗΕ ποσών στους αγρότες - ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς η λειτουργία τους καθίσταται ελλειμματική, δεδομένης και της σημαντικής επιβάρυνσης από τα επιτόκια των δανείων.

Να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν παραπάνω από 1.000 άτομα.
paseges.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ