2014-02-13 11:16:10
Φωτογραφία για Φυσικό αέριο με επιδότηση
Διαβουλεύσεις για την προώθηση αλλαγών στους κανονισμούς των πολυκατοικιών βρίσκονται σε εξέλιξη στο... Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε οι ένοικοι να μπορούν να εγκαθιστούν αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου χωρίς υποχρέωση πληρωμής των παγίων πετρελαίου στα κοινόχρηστα.

Σχετικό αίτημα υπέβαλλε η Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη προσέλκυση καταναλωτών.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Χρήστος Μπαλάσκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενημέρωσε ακόμη τους παρευρισκόμενους και για το πρόγραμμα χρηματοδότησης κατά 50% που αναλαμβάνει η εταιρία για το κόστος εγκατάστασης αυτόνομου λέβητα. Ένα από τα κίνητρα που αποσκοπεί φέτος στη διασύνδεση 310.000 νοικοκυριών με το δίκτυο αερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα φέτος περισσότερα από τέσσερα στα δέκα (44%) νοικοκυριά κι ένα στα τρία νοικοκυριά (33%) πέρυσι βρίσκονται σε διαμερίσματα με κλειστές τις κεντρικές θερμάνσεις πετρελαίου, λόγω του κόστους του. Αν και υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με το φυσικό αέριο, εντούτοις η νομική απαίτηση που υπάρχει και προβλέπει πως χρειάζεται να συμφωνήσει η πλειοψηφία (50% συν ένας) των ιδιοκτητών αποτελεί εμπόδιο ώστε χιλιάδες καταναλωτές να απολαύσουν την κατά 44% φθηνότερη σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανση.
Ημερησία Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ