2014-02-13 12:17:18
Φωτογραφία για Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν την πόρτα στους ΠΑΣΟΚογενείς...!!!
Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Η σθεναρή αντίσταση μεγάλης ομάδας ανωτέρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, 

υποκρύπτει κάτι σημαντικότερο από τη διαφωνία ενός προσώπου που είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Στην Κουμουνδούρου, είναι κοινό μυστικό ότι πίσω από τις διαφωνίες κρύβεται η διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των συμμαχιών και- κυρίως, της διεύρυνσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Αν το σκεφτεί κανείς ψύχραιμα, ο Οδ. Βουδούρης, είναι πρόσωπο που σίγουρα «χωράει» στον ΣΥΡΙΖΑ του 30% που διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα. Με παρελθόν στα οδοφράγματα του Μάη του ’68 στη Γαλλία, με συμμετοχές σε χειρουργικές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των

Γιατρών Χωρίς Σύνορα- περγαμηνές που ταιριάζουν γάντι σε ένα μαζικό κόμμα της αριστεράς. Ότι συστρατεύτηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου και εξελέγη βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2009, ε, δεν θα έπρεπε να είναι και του θανατά. Αν το σκεφτεί κανείς ψύχραιμα… 


Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που δεν σκέφτονται ψύχραιμα. Και αυτό γιατί φοβούνται το ενδεχόμενο «ΠΑΣΟΚοποίησης», το ενδεχόμενο ταύτισης με ένα κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που θεωρούν φθαρμένο και καμένο. Έτσι λοιπόν, λένε «όχι» στην υποψηφιότητα Βουδούρη, φωνάζοντας- έστω και αν επισήμως δεν το λένε- ότι θα πούνε «όχι» και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Διότι, αν αρνείσαι τη στήριξη του Οδ. Βουδούρη- επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανό είναι να δεχθείς ως σύντροφο, συνοδοιπόρο, τη Λούκα Κατσέλη ή- ακόμα- τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου; Καλά για τη Θεοδώρα Τζάκρη, που ψήφισε και τα δύο μνημόνια και ασκήθηκε στην… κηπουρική στην αυλή του Γιώργου, καλύτερα να μην γίνεται λόγος. Όπως, καλύτερα να μην γίνεται λόγος για άλλες ανάλογες ηχηρές περιπτώσεις. Κηπουρών και κολλητών. 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το χθεσινό άρθρο του Αντώνη Νταβανέλλου στον ιστότοπο Iskra  που απηχεί τις απόψεις Λαφαζάνη, υπό τον τίτλο «Το πολιτικό άνοιγμα, δημιουργεί πάντα πολιτικό ρεύμα;». Σε αυτό, ο Νταβανέλλος τονίζει: «Η στήριξη στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ –όπως γίνεται με την υποψηφιότητα π.χ. του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα– αλλά και η «διεύρυνση» προς τα μαζικά τμήματα της κοινωνικής αντίστασης, αλλά και της «άλλης» πολιτικής Αριστεράς –όπως γίνεται με την υποψηφιότητα της Αγλαΐας Κυρίτση στο Β. Αιγαίο– είναι μια σαφής εναλλακτική λύση. Που, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι ασύμβατη με το σχέδιο «ένας, δύο, τρεις... πολλοί Βουδούρηδες». 

Όπως αντιλαμβάνεστε, η πόρτα κλείνει κατάμουτρα για πολλούς. Ειδικά τώρα, που γνωρίζουν τι τραβάει ο Οδ. Βουδούρης… 

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι οι 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν ψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο και διεγράφησαν ήταν οι: 

1.    Σπύρος Κουβέλης, Α' Αθηνών

2.    Άννα Βαγενά, Α' Αθηνών

3.    Λούκα Κατσέλη, Β' Αθηνών

4.    Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Β' Αθηνών

5.    Βάσω Παπανδρέου Β' Αθηνών

6.    Λάμπρος Μίχος, Β' Αθηνών

7.    Μαρία Κυριακοπούλου, Αχαΐας,

8.    Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αχαΐας

9.    Βασίλης Τόγιας, Βοιωτίας

10.    Γεώργιος Κασσάρας, Δωδεκανήσων

11.    Χάρης Καστανίδης, Α' Θεσσαλονίκης

12.    Κυριακή Τεκτονίδου, Α' Θεσσαλονίκης

13.    Χρήστος Κατσούρας, Θεσπρωτίας

14.    Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηρακλείου

15.    Θεόδωρος Παραστατίδης, Κιλκίς

16.    Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Κοζάνης

17.    Γεώργιος Παπαμανώλης, Κυκλάδων

18.    Οδυσσέας Βουδούρης, Μεσσηνίας

19.    Μάντατζη Τσετίν, Ξάνθης

20.    Ηλίας Θεοδωρίδης, Πέλλης

21.    Γιάννης Αμοιρίδης, Πιερίας

22.    Χρήστος Μαγκούφης, Τρικάλων

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/323308/oi-aristeroi-toy-syriza-kleinoyn-thn-porta-stoys-pasokogeneis#ixzz2tCCgNK3Z
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ