2014-02-13 14:55:58
Φωτογραφία για Πάτρα: Άνοιξαν για μια ώρα τις μπάρες στα διόδια του Ρίου οι αγρότες - Δείτε φωτο
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2, η κινητοποίηση των αγροτών στα διόδια του Ρίου. Οι αγρότες της περιοχής άνοιξαν συμβολικά για μια ώρα τις μπάρες των διοδίων επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Στο σταθμό κατέφθασε κονβόι με 200 περίπου αγροτικά οχήματα που ξεκίνησαν από την Κάτω Αχαϊα και την Τριταία, προκειμένου να αφήσουν τα οχήματα στο πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και από εκεί οι αγρότες πεζοί να μεταβούν στα διόδια.

Στην Αχαΐα εξακολουθούν να υπάρχουν αγροτικά μπλόκα με τρακτέρ και μηχανήματα, στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας και στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης στο Σταυροδρόμι, χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ζητήθηκε η απόσυρση των φορολογικών μέτρων και η εκ του μηδενός συζήτηση των θεμάτων του αγροτικού κλάδου, αλλά ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ένας ακόμη εκπρόσωπος των αγροτών, ο Χρήστος Αναγνωστάκος είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

φωτο από thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ