2014-02-14 06:27:05
Φωτογραφία για Εγγύηση 100 εκ. για την αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη
Το εδώλιο του δικαστηρίου «δείχνει» ο εισαγγελέας, κ. Καψιμάλης, με πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο στους περισσότερους εμπλεκόμενους στη χορήγηση των επισφαλών δανείων της Proton Bank ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, για την περίοδο κατά την οποία στο τιμόνι της τράπεζας βρισκόταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Όπως μετέδωσε η Άννα Κανδύλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8, στην ίδια πρόταση ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση του κ. Λαυρεντιάδη με εγγύηση-μαμούθ 100 εκατ. ευρώ, καθώς και τεσσάρων πρώην μελών του Δ.Σ. και Επιτροπών Μισθοδοτήσεων της τράπεζας με εγγύηση 200.000 ευρώ για τον καθένα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο εισαγγελέας προτείνει τους εξής περιοριστικούς όρους:

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση εξόδου από το Νομό Αττικής, υποχρεωτική διαμονή στην οικία του, ρητή απαγόρευση επιβίβασης σε εναέρια και πλωτά μέσα, καθώς και παράδοση του διαβατηρίου του.


Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της απιστίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της άμεσης συνέργειας σε απάτη, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης, όσο και οι υπόλοιποι προφυλακισθέντες θα έπρεπε να αποφυλακίζονταν σε λιγότερο από 3, 5 μήνες, λόγω παρέλευσης του 18μηνου που προβλέπεται για την προσωρινή κράτηση.

Ποιοι παραπέμπονται σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της Proton Bank:

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Σαραραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφων Κολλίντζας, Σμαράγδα Λιιαρμακοπούλου, Γραμματική Αρβανίτη, Ιωάννης Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Μπαλλής, Αικατερίνη Παπαδοπούλου, Αθανασιος Παπασπηλίου, Παντελεήμων Ντεβεντζής, Αντώνης Ρογκόπουλος, Γεώργιος Γεωργαράς, Ηλίας Μακρής, Ιωάννης Μπαίλάν, Ιωάννα Τόρρη, Βασίλειος Καραμούζης, Κων. Μούτσος, Κων. Χριστοδούλου, Αννα Παριανού, Βασίλειος Γραβάνης, Στυλιανος Κυμπαρίδης, Κυριάκος Δαμηλάκος, Παναγιώτης Δαμηλάκος,Βρασίδας Δαμηλάκος, Γεωριος Κυριακίδης, Πέτρος Κυριακίδης, Ελένη Σκούρα και Περικλής Λίβας.

Ποιοι απαλάσσονται

Θεόδωρος Ασημακόπουλος, Αντώνης Δελατόλλας, Νικόλαος Λαζαρίδης, Ιωάννης Σκολίδης, Δημήτριος Σακκάς, Παναγιώτης Καραγιαννάκος, Σπύρος Μπουφίδης, Μαρίνα Νικολίτση, Ιώννης Νικολίτσης, Κωνσταντίνα Νικολίτση, Χαράλαμπος Ζαντζας , Διον. Μπιθάρης, Δημ.. Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Νικόλαος Λινάρδος, Σοφοκλής Ρόβης, Μικόλας Κόρμπης, και Χρυσούλα Τσάνη, Αναστάσιος Τσοτσορός. Για επιμέρους πράξεις απαλλαγή Παναγιώτης Δαμηλάκος και Γεώργιος Γεωργαράς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ