2014-02-14 10:14:13
Φωτογραφία για ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΔΟΕ
Συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Π. Αθανασίου και Γ. Δραγάτση θα έχει σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, παρουσία του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Στ. Στασινόπουλου. Στην συνάντηση θα εξετασθούν ζητήματα που σχετίζονται με τους ελέγχους σημαντικών φορολογικών υποθέσεων σχετικών με τη ''λίστα Λαγκάρντ'' και εμβάσματα εξωτερικού.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο κ. Δραγάτσης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη ''λίστα Λαγκάρντ'' προκειμένου να επισπευστεί σε διάστημα δύο μηνών ο έλεγχος της που εκκρεμεί εδώ και τρία σχεδόν έτη. Η έρευνα αφορά στα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες  ως προς τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των καταθετών.

Ο εισαγγελέας απευθύνθηκε με έγγραφο του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ παραγγέλλοντας να ζητήσουν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου να ορίσουν ελεγκτές προκειμένου να διενεργήσουν προσωρινό και πλήρη έλεγχο, τον οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός δυο μηνών.


Ο επίκουρος δε εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Γιάννης Δραγάτσης ξεκίνησε, χωρίς να έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσωπικούς ελέγχους στις εφορίες Αττικής προκειμένου να επισπεύσει την πρόοδο των παραγγελιών για ελέγχους που έχουν δοθεί και φαίνεται να μένουν στα συρτάρια των εφόρων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι επίμαχες παραγγελίες αφορούν σε έρευνες για αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με φοροδιαφυγή.

Ο κ. Στουρνάρας που ενημερώθηκε δια του Τύπου για τις σχετικές εισαγγελικές πρωτοβουλίες συγκάλεσε σύσκεψη για σήμερα το μεσημέρι ώστε να τεθεί ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τους ελέγχους των επίμαχων υποθέσεων στη βάση των ανθρώπινων πόρων που διαθέτουν το ΣΔΟΕ και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ