2014-02-14 18:19:07
Φωτογραφία για Έργα πολιτισμού 35 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη στη Μεσσηνία
Την επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Μεσσήνης, μέχρι το τέλος Μαρτίου, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες. Όπως είπε, παρέμεινε κλειστό από μια λάθος πολιτική απόφαση, να κλείσουν τα... δημόσια ΚΤΕΟ και να γίνει η προμήθεια των αναγκαίων μηχανημάτων και να πιστοποιηθούν. Υπενθύμισε ότι είχε προτείνει να μην παύσει η λειτουργία του ΚΤΕΟ Μεσσήνης, αλλά, εν λειτουργία, να γίνει η προμήθεια των μηχανημάτων και ν’ ακολουθήσει η πιστοποίηση. Έτσι, τόνισε, δεν θα είχαν χαθεί έσοδα 40.000- 45.000 ευρώ τον μήνα.

Για την καθυστέρηση, έριξε την ευθύνη στο Υπουργείο και την γραφειοκρατία. Μέχρι να μπει η προμήθεια στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών, ο πρώτος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2013. Ένα ιδιώτης έκανε ένσταση, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και προκηρύχθηκε νέος για 27 Αυγούστου. Όμως και αυτό ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος, γιατί, την τελευταία στιγμή, το Υπουργείο άλλαξε τον τύπο των μηχανημάτων. Έτσι, ο τελικός διαγωνισμός έγινε στις 20 Δεκεμβρίου και η οριστική ανακήρυξη του αναδόχου στις 24 Ιανουαρίου.


Ο φάκελος για την τελική έγκριση θα υποβληθεί στην Οικονομική Επιτροπή και στην συνέχεια θα γίνει η προμήθεια των μηχανημάτων και η τοποθέτησή τους και δήλωσε ότι το ΚΤΕΟ θα επαναλειτουργήσει στο διάστημα 15 έως τέλος Μαρτίου. Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί θα είναι ένα από τα 12 πρώτα ΚΤΕΟ στην Ελλάδα και το πρώτο στην Πελοπόννησο.

ΠΥΡΓΟΣ ΔΟΥΡΑΚΗ

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο αποκατάστασης του πύργου Δουράκη, στην Καστάνια της Μάνης, τον οποίο χαρακτήρισε αρχιτεκτονικό μνημείο του 17ου αιώνα και μοναδικό δείγμα καστρόσπιτου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και δικαιούχος είναι η 26η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τέλος, σημείωσε ότι σε ολόκληρη την Μεσσηνία γίνονται έργα πολιτισμού 35 εκατ. ευρώ. Ενώ, η αποκατάσταση του πύργου Δουράκη και του Τρουπάκη- Μούρτζινου, στην Καρδαμύλη θα ενισχύσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Μάνης και την τουριστική επισκεψιμότητα.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δίκαια χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Αλευράς τα αιτήματα των αγροτών. Παρ’ όλο που όλοι υποστηρίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην έξοδο από την κρίση, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να ανατρέψει τα πάντα.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα θανατηφόρα μόδα το...Sextasy!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα θανατηφόρα μόδα το...Sextasy!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ