2014-02-14 22:04:05
Φωτογραφία για Η απόλυτη ερωτική συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
της βραβευμένης Chef Κικής Τσιντζόγλου

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι κι όταν είναι γλυκός, κάνει την απόλαυση ακόμα καλύτερη! Ειδικά όταν υπεύθυνος για την ερωτική απόλαυση της βραδιάς είναι ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σας σύντροφος.

Επιχειρήστε λοιπόν μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, που θα αναδείξει τις ικανότητες σας στη ζαχαροπλαστική, αλλά και σίγουρα θα κάνει την βραδιά ξεχωριστή. Για σήμερας σας προτείνουμε  Cheesecake Βύσσινο με σοκολατένια επικάλυψη!!!

Υλικά

Για τη βάση

200γρ. μπικότο OREO σε σκόνη

100γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα

200γρ. ζάχαρη άχνη

200γρ. τυρί Philadelphia

200γρ. Mascarpone ή άλλου τύπου τυρί κρέμα (ανάλτο)

600γρ. κρέμα γάλακτος

4 φύλλα ζελατίνας ή 20γρ.

2 σφηνάκια Couantreau

1 βανίλια σκόνη

300γρ. Βύσσινα σε κονσέρβα με το ζελέ τους


Για την επικάλυψη

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200γρ. κρέμα γάλακτος

50γρ. σπορέλαιο

Για το décor (προεραιτικά)

50γρ. κουβερτούρα

cheesekace

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε με το μπισκότο σε σκόνη. Απλώνουμε το μείγμα σε τσέρκυ στρογυλλό 33cm και πατάμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στο φούρνο για 12'. Στη συνέχεια, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν και έπειτα τις λιώνουμε σε 200γρ. από την κρέμα γάλακτος της ποσότητάς μας, αφού πρώτα την έχουμε ζεστάνει.

Χτυπάμε σε μίξερ την άχνη μαζί με το τυρί Philadelphia και το τυρί κρέμα που έχουμε επιλέξει και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που αφήσαμε.

Μετά από λίγο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που διαλύσαμε τις ζελατίνες και στη συνέχεια βάζουμε το Couantreau και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα μόλις η κρέμα μας σφίξει και δεν είναι νερουλή.

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα στο τσέρκυ και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού παγώσει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο και στρώνουμε τα βύσσινα μαζί με το ζελέ τους. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας, ξαναισιώνουμε και παγώνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.

Στο τέλος ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει -σχετικά- και απλώνουμε στο Cheesecake μόλις το ξεφορμάρουμε.

Αφου ξαναπαγώσουμε το γλυκό μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια και να γαρνίρουμε με τα décor σοκολάτας που ετοιμάζουμε ως εξής:

Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα και με ένα κουτάλι παίρνουμε από την ποσότητα αυτή και σχηματίζουμε καρδιές πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολας που προηγουμένως σχεδιάσαμε με στυλό.

Αφήνουμε να παγώσει εκτός ψυγείου και χρησιμοποίουμε τα décor όπως θέλουμε.

Σε περίπτωση που μας φανεί δύσκολο το décor, γαρνίρουμε το πιάτο μας με απλές φράουλες που έχουμε κόψει στη μέση.
prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ