2014-02-15 00:28:40
Φωτογραφία για Όλη η αλήθεια για το γυμναστήριο της Χρυσής Αυγής [photos]
Σάλο σε ολόκληρη τη χώρα δημιούργησε η είδηση για το φερόμενο ως παράνομο γυμναστήριο της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο. Η ειδήση έσκασε σαν βόμβα με ένα email που στάλθηκε χθες σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το email που υπέγραφαν "Γονείς και Αθλητές του ΕΓΟΗ" καλούνταν η διοίκηση του Συλλόγου, οι αρμόδιοι φορείς, η Αστυνομία και ο Δήμος Μαλεβιζίου να λάβουν τα μέτρα τους για την αποκατάσταση της τάξης και για την απόδοση του συνόλου του χώρου του γηπέδου στο ιστορικό σωματείο του ΕΓΟΗ όπου και πραγματικά ανήκει.

Η αλήθεια

Το prismanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου ΕΓΟΗ Δημήτρη Κοροβέζο ο οποίος δήλωσε παντελή άγνοια τόσο για το περιστατικό όσο και για την ύπαρξη του email. Ο πρόεδρος του ΕΓΟΗ τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει πως η είδηση είναι αληθινή και διευκρίνισε ότι ο ΕΓΟΗ είχε παραχωρήσει το χώρο στον κ. Μιχάλη Δεληγιαννάκη ο οποίος δεν είχε ουδέποτε δείξει κανένα δείγμα ότι ενδέχεται να προχωρά σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.


Για το θέμα που έχει προκύψει ο Γενικός Αρχηγός του ΕΓΟΗ Τέλης Καρασάβας, επισημαίνει στο prismasport.gr ότι «κάποιοι προσπαθούν πίσω από ανώνυμες επιστολές και από μια οθόνη υπολογιστή να αμαυρώσουν την εικόνα ενός ιστορικού σωματείου όπως είναι ο ΕΓΟΗ. Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι για αυτό το θέμα έπρεπε να το αναφέρει στους υπεύθυνους του γηπέδου και όχι να στέλνει ανυπόγραφες επιστολές. Ο ΕΓΟΗ πριν δύο χρόνια είχε παραχωρήσει στον κ Μιχάλη Δεληγιαννάκη μέρος του γυμναστηρίου που υπάρχει στο γήπεδο. Αυτό μέχρι να καταγγέλλουν τον ΕΓΟΗ ότι υποθάλπει Χρυσαυγίτες έχει τεράστια διαφορά. Σε μας δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα οι άνθρωποι που φιλοξενούνται».

Ο Σύλλογος Φάντασμα

Εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση, αποτελεί το γεγονός ότι την ύπαρξη του συλλόγου δεν γνωρίζει κανείς. Το δεύτερο εντυπωσιακότερο είναι το email από το οποίο εστάλει η καταγγελία, ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και προφανώς δημιουργήθηκε γι' αυτό και μόνο το σκοπό.

Η Χρυσή Αυγή

Για αστειότητες κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή και διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση. Ταυτόχρονα τονίζει πως δεν έχει καμία πληροφορία για δραστηριότητες οποιουδήποτε μέλους της, στο εν λόγω γυμναστήριο.

Τι λέει ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης στο prismanews.gr

Το prismanews.gr επικοινώνησε με το Μιχάλη Δεληγιαννάκη ο οποίος δήλωσε, αποκλειστικά, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Άγιο Όρος. "Ξαφνικά άνοιξα το κινητό μου και βρήκα πολλές κλήσεις, για να ενημερωθώ από το prismanews.gr τι έχει συμβεί", υποστηρίζει ο ίδιος. "Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν έχω πολιτευτεί ποτέ", αναφέρει στις δηλώσεις του και τονίζει πως του κάνει έκπληξη ο όλος ντόρος που έχει γίνει. "Το γεγονός ότι διδάσκω πολεμικές τέχνες δεν με καθιστά χρυσαυγίτη", υποστηρίζει για να διευκρινίσει πως δεν έχει ρωτήσει ποτέ κανέναν αθλητή του τα πολιτικά του πιστεύω. Ο ίδιος διαψεύδει την είδηση κατηγορηματικά και χαρακτηρίζει την είδηση αθλιότητα προς το πρόσωπο του.

Το γυμναστήριο

Το prismanews.gr επισκέφθηκε τον χώρο του γυμναστηρίου και σας εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες. Κατά την επίσκεψη μας είδαμε γονείς με παιδιά να προπονούνται. Συνομιλήσαμε με γονείς και αθλητές που δηλώνουν ενοχλημένοι από τα δημοσιεύματα και την ψεύτικη είδηση που κυκλοφορεί. Θεωρούν ότι το θέμα τους έχει προσβάλει ενώ αναφέρθηκαν στον Μιχάλη Δεληγιαννάκη με τα καλύτερα λόγια. "Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά" δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Αμμουδάρας, που η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου καταδικάζει απερίφραστα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, παρά το ότι ο δήμος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ή δικαιοδοσία στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία, επικοινώνησε με την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Ελ. Χριστοδουλάκη, ζητώντας της να διερευνήσει όλες αυτές τις καταγγελίες που κάνει ο Σύλλογος Γονέων και αθλητές του ΕΓΟΗ. Επικοινώνησε επίσης και με τον Αστυνομικό Δ/ντη Ηρακλείου κ. Μιχ. Καραμαλάκη ζητώντας του να παρακολουθεί από κοντά το τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο δημόσιο χώρο.

Παράλληλα, επανέφερε το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου ΒΚ197, για το οποίο υπάρχει ήδη ολοκληρωμένη προμελέτη από τη δημοτική αρχή, με σκοπό να αξιοποιηθεί στο σύνολό του βάση των προτάσεων που έχουν προκύψει από τον σχετικό Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ανάπλασης της Αμμουδάρας.

Η σκοπιμότητα

Ερωτηματικά προκαλεί η όλη κίνηση, αλλά και η σκοπιμότητα της ενέργειας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο, ότι είναι πιθανό να έγινε προσπάθεια προκειμένου να πληγεί προσωπικά ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης, ο οποίος λόγω των αθλημάτων που διδάσκει σε συνδυασμό με το σωματότυπο του θα μπορούσε να αποτελέσει τον πιο εύκολο στόχο.

Η επιστολή που έσπειρε τον "πανίκο"

«Εμείς, οι γονείς και οι αθλητές του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνύπαρξη στο χώρο του γηπέδου της ομάδας μας στην Αμμουδάρα με τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη αλλά και λόγω της συχνής επαφής των παιδιών και των συναθλητών μας με άτομα που πρεσβεύουν τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Εδώ και τρία χρόνια εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου μας λειτουργεί παράνομα γυμναστήριο, στο οποίο εκτός από προπονήσεις γίνεται και μύηση σε δήθεν αρχαιοελληνικούς αγώνες πάλης, με αρχαιοελληνικές ασπίδες και ενδυμασίες και άλλες γραφικότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τα ιδεώδη του ποδοσφαιρικού μας Συλλόγου.

Στον υπαίθριο μάλιστα χώρο, πίσω από το γήπεδό μας, έχει διαμορφωθεί χώρος «στίβου μάχης» όπου κυρίως τους θερινούς μήνες προετοιμάζονται ανάλογα αρχαιοελληνικά αγωνίσματα.

Το γυμναστήριο αποτελεί αυθαίρετο οίκημα, το οποίο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχει δοθεί προς χρήση σε άτομα εκτός της ομάδας μας, παρόλο που ο Σύλλογός μας ενοικιάζει το σύνολο της έκτασης του γηπέδου και των βοηθητικών χώρων από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

Η ανησυχία μας κορυφώθηκε φέτος το καλοκαίρι όταν είδαμε τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τον συγκεκριμένο χώρο να πρωτοστατούν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και μάλιστα να φωτογραφίζονται σε αυτές τις δραστηριότητες με πειστήρια που δημοσιεύθηκαν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Αργότερα, ακριβώς έξω από το γήπεδό μας είδαμε την αστυνομία να συλλαμβάνει μέλη της Χρυσής Αυγής κάποιοι εκ των οποίων καταδικάστηκαν και με βαριές ποινές για κατοχή όπλων.

Οι φόβοι μας όμως έφτασαν στο απροχώρητο όταν πρόσφατα, μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του γηπέδου δέχτηκαν απειλές από περίεργα άτομα που κινούνται πέριξ των χώρων του γηπέδου και εντός του παράνομου γυμναστηρίου.

Καλούμε τη διοίκηση του Συλλόγου, τους αρμόδιους φορείς, την αστυνομία και τον Δήμο Μαλεβιζίου να λάβουν τα μέτρα τους για την αποκατάσταση της τάξης και για την απόδοση του συνόλου του χώρου του γηπέδου στο ιστορικό σωματείο του ΕΓΟΗ όπου και πραγματικά ανήκει.

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Γονείς και οι αθλητές του ΕΓΟΗ».

prismanews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ