2014-02-15 16:45:37
Φωτογραφία για Τσίπρας στη Süddeutsche Zeitung : «η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο»
«θα μείνουμε στην Ευρωζώνη αν πεινούν τα παιδιά και η ανεργεία είναι 80%;» απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον συντάκτη της γερμανικής εφημερίδας που τον ρώτησε εάν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στη ζώνη του ευρώ.

"Με το δόγμα του σοκ ήθελαν να δουν πόσα αντέχει ένας λαός" επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδαSüddeutsche Zeitung , υποστηρίζοντας ότι η "Ελλάδα ήταν πειραματόζωο".

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητά νέο «κούρεμα» και «new deal» για την χώρα μας, ενώ υποστηρίζει πως θα γίνουν εκλογές το αργότερο μέχρι το 2015.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στη ζώνη του ευρώ, διερωτάται: «εάν το “οπωσδήποτε” σημαίνει να πεινούν τα παιδιά και η ανεργία να φτάνει το 80% τότε μπορούμε να λέμε ακόμα ότι θα μείνουμε στην Ευρωζώνη;»

Κατά τον κ. Τσίπρα, η λύση θα περιέλθει με τρεις πυλώνες: τερματισμός των προγραμμάτων λιτότητας, ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέοςπαρόμοια με εκείνη του 1953 στο Λονδίνο η οποία αφορούσε το κρατικό χρέος της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 60% του εν λόγω χρέους διεγράφη και ένα ευρωπαϊκό new deal για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο.


Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, εκτιμώντας ότι αυτές θα γίνουν το αργότερο το 2015, οπότε και εκπνέει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον υποψήφιο.

Για την Μέρκελ

«Η κυρία Μέρκελ είναι μια πραγματίστρια πολιτικός και δεν πρόκειται να ρισκάρει να συνδεθεί το όνομά της στην Ιστορία με τη διάλυση της Ευρωζώνης, μόνο και μόνο για να επιδείξει την σκληρότητά της έναντι μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ