2014-02-15 18:15:05
Φωτογραφία για Ελεγκτικές εταιρίες: Η νέα κωμωδία του θιάσου ΕΟΠΥΥ!
Από τον Ανθυγιεινό - ygeia360.gr

Παρακολουθώ με – σατανικό θα έλεγα – ενδιαφέρον, την ιστορία με τις ελεγκτικές εταιρίες. Η αλήθεια είναι ότι γαργαλιόμουνα καιρό να γράψω κάτι, αλλά έλεγα, «μπα, δε βαριέσαι...μια από τα ίδια...».

Η απίστευτη ανακοίνωση όμως του ΕΟΠΥΥ μεσοβδόμαδα (13/2) όμως, μου έδωσε τη χαριστική βολή! Ήταν αυτό που χρειαζόμουνα για να βγει από μέσα μου όλη η «ανθυγιεινότητά» μου. Πιστεύω ότι οι αείμνηστοι Α. Σακελάριος – Χ. Γιαννακόπουλος, θα μπορούσαν να βγάλουν ακόμα μια από τις φοβερές τους κωμωδίες, βασισμένοι σε αυτή την απίθανη ανακοίνωση.

Τι μας λέει λοιπόν ο ποιητής?

Κατ' αρχήν μας φέρνει δάκρυα στα μάτια (από τα γέλια), λέγοντάς μας ότι «...Οι περιφερειακές διευθύνσεις και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ επιτελούν και θα συνεχίσουν να επιτελούν πολύ σημαντικό έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες (περιορισμός προσωπικού, έλλειψη μέσων κ.λ.π.) και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν...». Ειλικρινά δακρύζω στη σκέψη των υπαλλήλων αυτών που σκυμμένοι καθημερινά πάνω από το μετερίζι τους, ζουν με το αίσθημα του φόβου να τους κυνηγάει (αλήθεια, ποιόν φοβούνται?). Αγαπητέ κ. Κοντέ, να κρατάτε κλειστά τα παράθυρα εκεί στον ΕΟΠΥΥ, μην τυχόν όπως είναι ιδρωμένοι από την υπερπροσπάθεια αρπάξουν καμιά πούντα!


Μετά, μας δημιουργεί μια μεγάλη απορία, καθώς αναφέρει ότι «...Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία Σώματος Κλινικού Ελέγχου έτσι ώστε ο έλεγχος να γίνεται από τον ίδιο τον Οργανισμό...». Για μισό λεπτό...Δηλαδή, μόλις δημιουργηθεί αυτό το φοβερό και τρομερό Σώμα Κλινικού Ελέγχου (τους φαντάζομαι σαν μια στρατιά από Navy Seals - αμερικανούς πεζοναύτες και σε ρόλο Ράμπο τον κ. Κοντό), δεν θα είναι υπεύθυνοι πλέον οι πάροχοι για να πληρώνουν τον έλεγχο? Γιατί μέχρι σήμερα είχαμε καταλάβει το αντίθετο. Άρα, ρε σεις αχάριστοι, βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια καταπληκτική παροχή του Ελληνικού Κράτους προς τους πολίτες! Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, βάλτε λίγο πλάτη ρε παιδιά, γιατί δε βγαίνουμε Σοβαρά τώρα...Που έχει ακουστεί στον κόσμο ολόκληρο, σε μια επιχειρηματική συναλλαγή, αυτός που θα ελέγχει τον λογαριασμό να μην είναι αυτός που θα πληρώνει αλλά ο προμηθευτής. Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία! Ειλικρινά πιστεύω ότι το επιχειρηματικό δαιμόνιο της κυβέρνησης αυτής είναι μακράν από οποιαδήποτε άλλη εταιρία! Γι' αυτό άλλωστε το Harvard, ζήτησε - μετά την επιτυχία που είχε ο Γ.Α.Παπανδρέου – και τον Α. Γεωργιάδη για μια σειρά διαλέξεων...Φαίνεται ότι στο Harvard, εκτός από τα υπόλοιπα τμήματα σπουδών που είναι διάσημα, αποφάσισαν να φτιάξουν και εξαιρετικό τμήμα κωμωδίας!

Επίσης είναι εκπληκτική η φράση της ανακοίνωσης: «...Να θυμίσουμε επιπλέον στους συντάκτες των εμπρηστικών ανακοινώσεων ότι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν εξόφληση δαπανών υγείας που έχουν καταβάλλει οι ίδιοι...». Θα πρότεινα στους παρόχους υγείας, να συνεισφέρουν ένα ακόμα ποσοστό από τις αμοιβές τους, για να βοηθήσουν τους ταλαίπωρους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, γιατί αν συνεχίσουν να έχουν τέτοιες τερατώδεις απαιτήσεις όπως το να ελέγχει ο ΕΟΠΥΥ τα παραστατικά τους, τότε δε βλέπω να παίρνει κανείς σύνταξη. Επίσης προτείνω, αν οι πάροχοι έχουν λίγο περισσευούμενο χρόνο, να περνάνε από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, να ρίχνουν κανένα σφουγγαρισματάκι, να φτιάχνουν κανένα φραπεδάκι, να κάνουν επιτέλους ότι μπορούν, γιατί δεν προλαβαίνουμε ρε παιδιά...Πλάκωσε πελατεία στο μαγαζί!

Να κλείσω, δίνοντας τα συγχαρητήριά μου στον συντάκτη της επιστολής! Ειλικρινά αγαπητέ μου, έχω πάρα πολύ καιρό να γελάσω έτσι! Πιστεύω ότι σου ανοίγεται λαμπρός δρόμος για να σταδιοδρομήσεις στην ελληνική κωμωδία, ως άξιος συνεχιστής των σεναριογράφων του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου!

Περιμένω με ανυπομονησία τη νέα σου δουλειά...
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι αλλάζει στο ψωμί με το ζύγι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι αλλάζει στο ψωμί με το ζύγι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ