2014-02-16 01:34:43
Φωτογραφία για Ανακοίνωση - Ενημέρωση ΠΑΣΙΔΙΚ- Συνάντηση με κ. Άδ. Γεωργιάδη και κ. Αν. Μπέζα
Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Την περασμένη Τρίτη 11/02/2014, το συντονιστικό όργανο των Διαγνωστικών Κέντρων συναντήθηκε με τον Υπ. Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη, για να ζητήσει την παρέμβαση του ώστε να υπάρξει αύξηση του ελλειμματικού προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις παρακλινικές εργαστηριακές εξετάσεις που αφορά το έτος 2013, που είναι ο μοναδικός δρόμος ο οποίος, σε συνδυασμό με μία δικαιότερη εφαρμογή του μέτρου της αυτόματης επιστροφής δαπανών αφ’ ενός και του κλινικού/οικονομικού ελέγχου των απαιτήσεων μας αφετέρου, θα μπορέσει να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των μονάδων που δραστηριοποιούνται στην εργαστηριακή ιατρική της Π.Φ.Υ.

Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας την ανάγκη αύξησης του πλασματικού προϋπολογισμού έτους 2013 για τις παρακλινικές εξετάσεις αφ’ ενός και τις υπερβολικές απαιτήσεις των Ι.Ε.Ε. από τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια για τον έλεγχο των απαιτήσεων μας αφετέρου, έδωσε εντολή να επαναληφθεί η συνάντηση σε δύο ημέρες υπό την Προεδρεία του Υφυπουργού κ. Αντ. Μπέζα αρμοδίου για τα οικονομικά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με την συμμετοχή του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Οργανισμού, ώστε μετά από διαβούλευση μαζί μας, να καταλήξουμε σε βιώσιμη για τις μονάδες μας λύση στα δύο αυτά ακανθώδη προβλήματα.


Στην χθεσινή συνάντηση Πέμπτη 13/02/2014, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, μολονότι του καταθέσαμε τα αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα μας για την άδικη και αυθαίρετη επιβολή αυτών των μέτρων στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια (αυτόματη επιστροφή δαπανών και χρέωση του έργου των ελέγχων), δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία για κανένα από τα δύο ζητήματα, γιατί οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ισχυριστήκαν αδυναμία ανεύρεσης κονδυλίων για την αύξηση του προϋπολογισμού έτους 2013 αφενός, παραπέμπτοντας μας μάλιστα για διαμαρτυρία στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα!!! και αφετέρου στο θέμα του ελέγχου των απαιτήσεων μας από τις Ι.Ε.Ε. δεν αποδέχθηκαν την πρόταση μας να διενεργηθεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση των υποβολών μας από τους υπαλλήλους του Οργανισμού, με το αιτιολογικό του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων που δημιουργείται από τον έλεγχο των απαιτήσεων μας των προηγούμενων από το 2013 χρήσεων, καθώς και από τη διεκπεραίωση πολλών αιτημάτων των ασφαλισμένων του Οργανισμού, παραβλέποντας και αμφισβητώντας τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Συλλόγου εργαζομένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι μόλις δύο μέρες πριν διαβεβαίωσαν, σε υψηλούς και καταγγελτικούς μάλιστα τόνους, για την γνώση, την εμπειρία, την επάρκεια και την θέληση να διεκπεραιώσουν το ελεγκτικό έργο χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των παρόχων, αναγνωρίζοντας την αυτονόητη υποχρέωση τους που είναι μέρος της εργασίας τους για την οποία αμείβονται, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την υπονόμευση του έργου τους από ¨κάποιους¨ που θέλουν να τους ακυρώσουν και απαξιώσουν. Μία αιτιολογία και μία άρνηση των εκπροσώπων του κράτους να προχωρήσει το ελεγκτικό έργο με τους υπαλλήλους του Δημόσιου φορέα και μία επιμονή να ανατεθεί το έργο σε ιδιωτικές εταιρείες με χρέωση του κόστους στους ελεγχόμενους!!!, συμπεριφορά η οποία είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργη και η οποία πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι εξαιρετικά κρίσιμη λόγω του αδιεξόδου που διαφαίνεται και γι’ αυτό το λόγο το συντονιστικό όργανο των Διαγνωστικών Κέντρων θα ζητήσει να συναντηθεί πάλι με τον Υπουργό Υγείας, αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, για να εξαντλήσει τις πιθανότητες μίας λύσης η οποία θα μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την λειτουργία των μονάδων μας, ενώ παράλληλα θα πρέπει τα μέλη μας να εξοικειώνονται με την ιδέα της διακοπής της συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του, η οποία πηγάζει από την άρνηση του να αποζημιώσει τις μονάδες μας από την παροχή των υπηρεσιών μας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις και αντισταθείτε στις αδικίες που μας γίνονται.

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος

Γεώργιος Βουγιούκας Ευάγγελος Κατσίκης

Ιατρός Ακτινολόγος Νομικός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ