2014-02-17 15:24:21
Φωτογραφία για Οι δύο Έλληνες που ξεκαθάρισαν την μαφία της Νέας Υόρκης
Δύο Έλληνες ήταν οι πρωταγωνιστές την υπόθεσης εξάρθρωσης οργάνωσης που συνδέεται με τη μαφία στη Νέα Υόρκη. Από τη μια πλευρά ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Βενιζέλος, επικεφαλής του FBI και από την άλλη το μέλος της οργάνωσης Χρήστος Φασαράκης που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που ανήκε στη μαφία της Νέας Υόρκης.

Ο πρώτος είναι εκείνος που έδωσε τέλος σε deal ναρκωτικών και όπλων μεταξύ της φαμίλιας Γκαμπίνο στη Ν. Υόρκη και της οργάνωσης Ντράνγκετα στην Καλαβρία της Ν. Ιταλίας.

Ο Φασαράκης δούλευε στην Alma Bank από το 2009 και η έδρα του ήταν το Μπρούκλιν. Σύμφωνα με το «Έθνος» ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και επιτυχημένος τραπεζικός. Ο Φασαράκης εκμεταλλεύτηκε την τραπεζική του ιδιότητα και τις γνώσεις του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ για τις παράνομες δραστηριότητες του, ωστόσο η τράπεζα στην οποία δούλευε δεν γνώριζε τίποτα για αυτές.

Τον ομογενή με καταγωγή από τα Χανιά «καίει» ένας 44χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο Φράνκο Λουπόι, μέλος της φαμίλιας Γκαμπίνο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «διέθετε ένα δίκτυο συνεργατών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη Νέα Υόρκη».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ο Φασαράκης νομιμοποίησε πάνω από 500.000 δολάρια σε κεφάλαια που εκτιμάται ότι ήταν έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών και το παράνομο εμπόριο όπλων.

Πηγή: Zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ