2014-02-17 17:28:07
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ιστορικό υψηλό των γεννήσεων με εξωσωματική γονιμοποίηση
Το 2012 γεννήθηκαν με εξωσωματική στις ΗΠΑ περισσότερα παιδιά από ό,τι οποιαδήποτε άλλη χρονιά στο παρελθόν, καταγράφοντας... το υψηλότερο ποσοστό επί του συνόλου των γεννήσεων μέχρι σήμερα, από τότε που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η μέθοδος αυτή στη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Εταιρείας Τεχνολογίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (SART), η οποία δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Οι 379 κλινικές της SART, μιας οργάνωσης επαγγελματιών του τομέα της υγείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 90% και πλέον των κλινικών αντιμετώπισης της υπογονιμότητας στη χώρα, ανέφεραν ότι το 2012 πραγματοποίησαν 165.172 εξωσωματικές γονιμοποιήσεις (IVF), οι οποίες οδήγησαν στη γέννηση 61.740 παιδιών. Τα παιδιά αυτά ήσαν κατά περίπου 2.000 περισσότερα από εκείνα που γεννήθηκαν με την ίδια διαδικασία το 2011.

Στα 3,9 εκατομμύρια παιδιά που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ το 2012, αυτά που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό μόλις πάνω από το 1,5% του συνόλου, το υψηλότερο από οποτεδήποτε στο παρελθόν.


Το αυξανόμενο ποσοστό αντικατοπτρίζει, εν μέρει, την κατά μέσον όρο αυξανόμενη ηλικία στην οποία οι γυναίκες αποκτούν το πρώτο τους παιδί, καθώς τα προβλήματα γονιμότητας γίνονται συχνότερα καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Η μέση ηλικία σήμερα κατά την οποία οι γυναίκες αποκτούν το πρώτο τους παιδί είναι τα 26 χρόνια. Το 1970 ήταν τα 21,4 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ύστερα από χρόνια επικρίσεων σε βάρος των γιατρών που εφαρμόζουν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την εμφύτευση πολλών εμβρύων προκειμένου ν' αυξήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης –επειδή ορισμένες φορές αυτό οδηγεί στη γέννηση τριδύμων ή ακόμα περισσοτέρων παιδιών, συχνά με επικίνδυνα μικρό σωματικό βάρος και άλλους κινδύνους για την υγεία– οι κλινικές αντιμετώπισης της υπογονιμότητας εμφύτευσαν λιγότερα έμβρυα ανά προσπάθεια γονιμοποίησης το 2012 απ' ό,τι το 2011. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μείωση του αριθμού των διδύμων και των τριδύμων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ