2014-02-17 17:21:07
Φωτογραφία για Βόρεια Κορέα: Εμείς δεν παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα
Στην «κατηγορηματική και πλήρη» απόρριψη της έκθεσης του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα προχώρησε τη Δευτέρα η Πιονγιανγκ.

Στη δισέλιδη ανακοίνωση , η έκθεση χαρακτηρίζεται ως «όργανο πολιτικής συνωμοσίας» και «προϊόν πολιτικοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της ΕΕ και της Ιαπωνίας σε συντονισμό με την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ».

Η Πιονγιάνγκ τονίζει, μάλιστα, ότι θα συνεχίσει να αντιδρά έντονα «σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής καθεστώτος και στις πιέσεις υπό το πρόσχημα της "προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"».

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας καθιστά σαφές για ακόμα μια φορά ότι 'οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων' που αναφέρονται στην αποκαλούμενη 'έκθεση' δεν υφίστανται στη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην έκθεση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της ημέρας, γίνεται λόγος ότι οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας έχουν περάσει «ανείπωτες βαρβαρότητες», συγκρίνοντας τις συνθήκες κράτησης σε αυτή τη χώρα, με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που αποκαλύφθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ