2014-02-18 10:17:46
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε διαθεσιμότητα 130 υγειονομικοί και 250 γιατροί στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ
Με διαδικασίες εξπρές ξεκίνησε σήμερα η διαθεσιμότητα για τους 8500 εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για το ΠΕΔΥ, που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και εντάσσει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΕΣΥ και αναρτήθηκαν οι κατάλογοι όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, καθώς και την ένταξη 8.500 εργαζομένων στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το ζήτημα βέβαια εστιάζεται στους γιατρούς που εκλήθησαν επίσημα να υπογράψουν δήλωση εντός επτά ημερών τι θα κάνουν, αν δηλαδή θέλουν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ ή να μείνουν εκτός διατηρώντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Στην περιοχή της Πάτρας, 130 άτομα υγειονομικό προσωπικό και 250 γιατροί, πολλοί από τους οποίους υπηρετούν για πάρα πολλά χρόνια στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, βγαίνουν από σήμερα σε διαθεσιμότητα.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, μάλιστα ζητά από τους γιατρούς να υπογράψουν και δήλωση του Νόμου 1599, ώστε να μην μπορούν μετά να προφύγουν δικαστικά.

Τεράστια αναμένεται και η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν ένα ραντεβού στα νοσοκομεία της περιοχής και στους συμβεβλημένους γιατρούς, με την αναμονή να είναι πολύ μεγάλη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ