2014-02-19 10:47:23
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ... ΑΛΛΙΩΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 5-2! *VIDEOS*
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται αυτή την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για όγδοη φορά στην ιστορία τους στην Ευρώπη.

Εδώ και μια εικοσαετία πλέον, οι "αιώνιοι" της Ελλάδας τα... λένε εκτός από πρωτάθλημα - Κύπελλο και στην Ευρωλίγκα και εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς! Η αναμέτρηση της Πέμπτης για την έβδομη αγωνιστική του Top 16 στο ΟΑΚΑ θα είναι η όγδοη στην ιστορία τους και πρώτη μετά από πέντε χρόνια.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν κερδίσει στις πέντε πρώτες συναντήσεις τους και οι «πράσινοι» στις δύο πιο πρόσφατες. Το ευχάριστο για το ελληνικό μπάσκετ είναι πως στις τρεις από τις πέντε χρονιές που υπήρξε «εμφύλιος», το τρόπαιο της Ευρωλίγκας είχε καταλήξει σε ελληνικά χέρια, ενώ στις άλλες δύο χάθηκε στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός με οδηγό το παρελθόν ελπίζει πως θα περάσει νικηφόρα από το -«στοιχειωμένο» για... γνωστούς λόγους στο πρωτάθλημα - ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.


Έχει το μομέντουμ, προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που μετρά τρεις σερί ήττες και θέλει να το μετουσιώσει σε νίκη σε ένα γήπεδο που στην Ελλάδα έχει... απώλειες, αφού συνήθως παίζει εναντίον περισσότερων αντιπάλων και φυσικά δεν εννοούμε τον κόσμο στις κερκίδες, που και αυτός παίζει το ρόλο του με απίστευτες συμπεριφορές και ειδικά εναντίον συγκεκριμένων προσώπων που τους... "πονάνε" ακόμα επειδή προτίμησαν το Θρύλο.

Οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν σε νίκη που θα τους καταστήσει απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση στον όμιλο και αυτή τη φορά σύμμαχός τους είναι η παράδοση.

Γιατί μπορεί στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός να έχει 46 νίκες στα 53 ματς που έχει δώσει σαν γηπεδούχος και να είναι αήττητος σε 24 συνεχή παιχνίδια τελικών της Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό στην έδρα του, ωστόσο στην Ευρώπη η προϊστορία είναι… ερυθρόλευκη. Γιατί άραγε; Παίζει ρόλο η... διοργάνωση ή οι συντελεστές της; Μήπως εκεί φαίνεται η αληθινή δύναμη και τι πραγματικά παίζεται εντός παρκέ;

Οι απαντήσεις είναι εύκολες και δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση! Μιλάνε οι αριθμοί άλλωστε Εκεί λοιπόν οι δυο ΣΕΡΙ φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κερδίσει στα πέντε από τα επτά ματς που έχουν συναντήσει τους «πράσινους» και στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει επί ελληνικού εδάφους για την Ευρωλίγκα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά πόντων!

Τα υπόλοιπα αύριο μέσα στο ΟΑΚΑ...

Για του λόγου το αληθές:

19/04/1994: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-72 (Ημιτελικός F4). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

11/04/1995: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 58-52 (Ημιτελικός F4). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

27/03/1997: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 49-69 (Προημιτελικά). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

01/04/1997: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-57 (Προημιτελικά). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

28/02/2002: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 92-75 (Φάση των 16). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

28/03/2002: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 88-78 (Φάση των 16). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

01/05/2009: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 84-82 (Ημιτελικός F4). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ