2014-02-19 13:17:47
Φωτογραφία για Πως δρούσε το κύκλωμα με το λαθρεμπόριο καυσίμων
Τα μέλη του κυκλώματος, έπαιρναν εντολή να πάνε να φουλάρουν καράβια στο λιμάνι. Εκεί το βυτιοφόρο όταν... έφτανε έβαζε για παράδειγμα 1.000 λίτρα αλλά υπήρχε ένας μηχανισμός που επέστρεφε 300 λίτρα μέσα στο βυτιοφόρο. Φεύγοντας λοιπόν το βυτιοφόρο όταν γινόταν ο τυπικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν όντως έχει αδειάσει το εμπόρευμα υπήρχαν μέσα 300 λίτρα. Όμως ο υπάλληλος δήλωνε ότι το βυτιοφόρο είναι άδειο.

Από εκεί και πέρα έφευγαν τα φορτηγά με το κλεμμένο πια καύσιμο, πήγαιναν σε προκαθορισμένα σημεία, άδειαζαν το καύσιμο το οποίο διοχετευόταν στην αγορά.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί και σφραγιστεί 30 πρατήρια τα οποία δήλωναν μηδενική κίνης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες οδηγών που συνεννοούνται για το που θα γίνει το ραντεβού για να διοχετεύσουν το κλεμμένο καύσιμο στην αγορά.

Από κει και πέρα, να θυμίσουμε ότι σε εξέλιξη είναι από χθες και συνεχίζεται σήμερα μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων.


Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει μέχρι τώρα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη της Αττική έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 30 προσαγωγές, οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο κρατικοί υπάλληλοι. Μάλιστα ο ένας είναι ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, υπεύθυνος για ελέγχους σε πρατήρια και εταιρείες. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται ιδιοκτήτες πρατηρίων και παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου.

Οι κατηγορίες είναι λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς και ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ