2014-02-19 21:38:06
Φωτογραφία για Ανδρέας Μασούρας: Δεν χρειαζόμαστε δεσποτικές οικονομίες και χαοτικούς καπιταλισμούς
Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια δεσποτική οικονομία που κατευθύνεται από το κράτος και σε έναν χαοτικό και ανηλεή καπιταλισμό που θέλει να επιβάλει η τρόικα.

Πρέπει να αναρωτηθούμε και οπωσδήποτε να καταλήξουμε ποιος συνδυασμός μέτρων οδηγεί σε μια δυναμική ελεύθερη αγορά, σε ευρεία οικονομική ασφάλεια, σε επιχειρηματική καινοτομία και σε ανοδική κοινωνική κινητικότητα.

Μόνο έτσι θα βγούμε από το αδιέξοδο της ανεργίας: Με στοχευμένες προτάσεις η οποίες – όμως – να έχουν ένα σοβαρό κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό υπόβαθρο.

Η επιχειρηματικότητα, άλλωστε, δεν αφορά μόνο το κεφάλαιο, αφορά τις ιδέες. Χωρίς ιδέες το κεφάλαιο εξανεμίζεται. Και εδώ είναι ο συστατικός ρόλος που θα έπρεπε ήδη να διαδραμάτιζαν οι νέοι της Κύπρου: Η παραγωγή μιας σοβαρής δεξαμενής σκέψης η οποία θα αποτελούσε και το έναυσμα της άμεσης κοινωνικής κινητικότητας.

Ως Κίνηση Νέων Επιστημόνων του Κινήματος Οικολόγων καταθέσαμε δημόσια τις προτάσεις μας για την ανεργία. Τις επεξεργαζόμαστε συνεχώς μέσα από μια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης. Προκαλούμε την Κυβέρνηση, εάν όντως επιζητεί κοινωνική πρόοδο, να τις επεξεργαστεί και να τις χρησιμοποιήσει ως εργαλείο εφαρμογής.

Προέδρου Κίνησης Νέων Επιστημόνων Κινήματος Οικολόγων Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ