2014-02-20 08:31:44
Φωτογραφία για Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει... και μιλάει για δεύτερη φορά επί ελληνικού εδάφους, μετά τις εκλογές του 2012. Η προηγούμενη ήταν την 3η Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, όπου είχαν μιλήσει επίσης οι κ.κ. Βενιζέλος και Σημίτης. Την εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος αποφοίτων του Χάρβαρντ στις 20:30 στο Ζάππειο Μέγαρο και έχει τίτλο «Και μετά το μνημόνιο τι;».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί ερωτήσεις από τους αποφοίτους του Χάρβαντ και αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ στην οποία εμπλέκεται ο πρώην στενός συνεργάτης του Α. Ρόντος αλλά και υπάλληλοι του ΥΠΕΞ. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τονίσει πως με δικές του πρωτοβουλίες δημιουργήθηκε το πλαίσιο για τις ΜΚΟ και εκείνες οι ρυθμίσεις ήταν που βοήθησαν τις αρχές στην διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ωστόσο είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα, όπως τα όσα αποκάλυψε ο Νίκος Μάτσης πρέσβης επί τιμή ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), η οποία διένειμε τα χρήματα στις ΜΚΟ, επί υπουργίας του Σταύρου Λαμπρινίδη το 2011.


Ο κ. Μάτσης υποστήριξε ότι καθηγητής Πανεπιστημίου, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, διατηρούσε 50 ΜΚΟ μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν γνωρίζει αν στην κατοχή του υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ από άλλα υπουργεία. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι τόσες πολλές, που κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει τον πραγματικό τους αριθμό.

Η εκδήλωση στο Ζάππειο θα είναι κλειστή, χωρίς δηλαδή την παρουσία των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου θα υπερασπιστεί την πολιτική που ακολούθησε, όπως την ένταξη της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και την υπογραφή του μνημονίου. 

Θα υποστηρίξει ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ουσιαστικά συνεχίζουν το έργο της δικής του κυβέρνησης, και θα τονίσει πως το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται και στις προσπάθειες και τις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ