2014-02-20 13:00:33
Φωτογραφία για ΠΑΙΞΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΑΣ!
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στις 21:45 στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας και αμφότεροι... «καίγονται» για τη νίκη.

Ντέρμπι «αιωνίων» απόψε το βράδυ (21:45, ΔΤ, Novasports 3) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπου ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον πρωταθλητή Ευρώπης, με τους δυο μονομάχους να θέλουν τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων, προνομιούχων, θέσεων του γκρουπ.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά στη φάση των «16» όμως στην πορεία τα πράγματα… άλλαξαν με αποτέλεσμα να μετρούν -μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου- τρεις νίκες και τρεις ήττες.

Αντίστροφα ήταν τα πράγματα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα του Top 16 και έτσι έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ήττες.

Πάντως μεταξύ των δύο μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη έχει το… «τριφύλλι», για αυτό και για τον Ολυμπιακό δεν είναι αγώνας ζωής και θανάτου. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αφενός υστερεί σε σχέση με τους ερυθρόλευκους όσον αφορά στην κατάταξη και αφετέρου αγωνίζεται στην έδρα της. Αυτοί οι δύο παράγοντες δίνουν ταυτόχρονα έξτρα κίνητρο, αλλά και περισσότερο άγχος στον Παναθηναϊκό.


Όσο για τους πρωταθλητές Ευρώπης... Είναι πιο… ήρεμοι καθώς διαθέτουν καλύτερο ρεκόρ από τον αντίπαλό τους, όμως δεν λείπει και σε εκείνους το ισχυρό κίνητρο που μπορεί να είναι και μεγαλύτερο από ποτέ! Ο αποκλεισμός από τον «αιώνιο» στα ημιτελικά του Κυπέλλου και η ήττα για το πρωτάθλημα πριν από ένα μήνα καθιστά θέμα… γοήτρου την επικράτηση του Θρύλου στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα αν οι ερυθρόλευκοι νικήσουν θα αποκτήσουν και το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Άλλωστε στην Ευρώπη είναι... αλλιώς!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πλήρης. Στην 12άδα θα βρίσκεται κανονικά ο Τζέιμς Γκιστ που το τελευταίο δεκαήμερο ταλαιπωρήθηκε από τράβηγμα στον προσαγωγό, άγνωστο παραμένει πάντως το τι χρόνος συμμετοχής θα του δοθεί από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ πάντως θέλει να βοηθήσει την ομάδα του και –τουλάχιστον ψυχολογικά- νιώθει έτοιμος να το κάνει.

Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής είναι και ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέραν των γνωστών απουσιών, δηλαδή του Λο που έχει τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και του Τζαμάριο Μουν που και σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι… έκτακτο.

Η δίψα για ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του "αιωνίου" είναι δεδομένη στο Λιμάνι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, άλλωστε, το δήλωσε ξεκάθαρα πως οι ερυθρόλευκοι είναι πανέτοιμοι για το «διπλό» ψυχολογίας στο ΟΑΚΑ.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το τζάμπολ της αναμέτρησς με τους "πράσινους", 200 οπαδοί του Θρύλου έδωσαν βροντερό «παρών» στο ΣΕΦ, «ντοπάροντας» ψυχολογικά τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ζητώντας τους παράλληλα και το διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού. «Παρών» -όπως συνηθίζουν πάντα πριν από τα μεγάλα παιχνίδια- ήταν και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκινδήλιας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα!

Όλοι στο στρατόπεδο του Θρύλου έχουν καταλάβει τη σημασία της νίκης και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πανέτοιμοι να δώσουν απαντήσεις! Άλλωστε αυτή τη φορά θα πάνε στο ΟΑΚΑ ως πρωταθλητές Ευρώπης για να αγωνιστούν για τα ΔΥΟ ΣΕΡΙ ΦΟΡΕΣ κεκτημένα τους και ως τέτοιοι θα τα παίξουν όλα για τη νίκη και το προβάδισμα!

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ