2014-02-20 13:14:02
Φωτογραφία για ΛΟΤΖΕΣΚΙ : ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥΤ
Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει, αλλά και να βάλει αυτή τη φορά τα σουτ στην επίθεση.

Ο Αμερικανός φόργουορντ γράφει τις σκέψεις του για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο επίσημο blog του Ματ στην ιστοσελίδα Euroleague Greece.

Αναλυτικά:

"Γεια σας παιδιά, ελπίζω να είστε καλά!

Έχουμε να δώσουμε ένα μεγάλης σημασίας παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο του. Χάσαμε δύο φορές εκεί για το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, αλλά αυτή την φορά λόγω ότι είναι σε επίπεδο Euroleague θεωρώ πως είναι περισσότερο σημαντικό. Αυτά τα ελληνικά ντέρμπι είναι από τα σημαντικότερα ματς μέσα στην χρονιά για τον Ολυμπιακό και θέλει πάντα να τα κερδίζει. Το έχω καταλάβει.

Αν καταφέρουμε να νικήσουμε, κάτι που το θέλουμε πολύ όλα τα παιδιά στην ομάδα, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο γκρουπ, η οποία θα μας αποφέρει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αν έρθει η ήττα δεν καταστραφήκαμε, αλλά στο μυαλό μας έχουμε μοναχά το θετικό αποτέλεσμα και για αυτό θα παλέψουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.


Στις δύο προηγούμενες επισκέψεις μας στο ΟΑΚΑ θεωρώ πως το πρόβλημα μας ήταν η κακή επίθεση μας. Πετύχαμε λίγους πόντους. Η άμυνα μας ήταν καλή, αλλά είχαμε ξεκάθαρο πρόβλημα στο να σκοράρουμε. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στην τακτική μας, ορισμένα plays και θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε περισσότεροι έτοιμοι αυτή την φορά ώστε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο του. Ελπίζω αυτή την φορά να μας μπουν και τα σουτ, γιατί τις δύο προηγούμενες φορές ήμασταν αρκετά άστοχοι.

Αισθανόμαστε λίγο τσαντισμένοι επειδή χάσαμε δύο φορές στο γήπεδο τους, αλλά μέχρι στιγμής στα μεταξύ μας παιχνίδια έχει μιλήσει η έδρα. Τους έχουμε κερδίσει στο ΣΕΦ μια φορά, μας έχουν κερδίσει δύο φορές στο ΟΑΚΑ. Μέχρι στιγμής ο γηπεδούχος πάντα κερδίζει σε αυτά τα ντέρμπι, αλλά ελπίζουμε να το αλλάξουμε αυτό, κερδίζοντας τους μέσα στο "σπίτι" τους. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε πολύ τη νίκη.

Θεωρώ σημαντικό το να μπούμε δυνατά στο ματς, να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να αποκτήσουμε ένα προβάδισμα που θα μας δώσει ψυχολογία και αν τα πράγματα κυλήσουν έτσι θεωρώ πως θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να τρέξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε, να παίξουμε μπάσκετ σε υψηλό τέμπο, αλλά για να λειτουργήσουμε έτσι στην επίθεση θα πρέπει πρώτα να τραφούμε από την καλή μας άμυνα. Και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, ασφαλίζοντας τα ριμπάουντ ώστε να επιδιώξουμε το τρανζίσιον, βγάζοντας αιφνιδιασμούς.

Είναι σημαντικό να παρουσιαστούμε και εύστοχοι στην επίθεση, αξιοποιώντας τα ελεύθερα σουτ που θα βγάλουμε. Το τρανζίσιον και τα ελεύθερα σουτ, ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, είναι κάτι στο οποίο δουλεύουμε πολύ τον τελευταίο μήνα, ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις, μας έχουν βγει αυτά τα καλά πράγματα στα τελευταία μας παιχνίδια στο TOP-16, ελπίζω να μας βγουν και στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Δεν θέλω να σας υποσχεθώ τίποτα, είναι περισσότερο σωστά να μιλάς μέσα στο γήπεδο με πράξεις και όχι με λόγια. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, το ξέρουμε. Θα παλέψουμε όμως σκληρά, θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να βγούμε νικητές από αυτή την μάχη.

Να είστε καλά, θα τα πούμε και πάλι".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ