2014-02-20 18:11:12
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ  ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Καλλιθέα 20/2/14

Σε σχέση με ανυπόγραφο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «ΒHΜΑΤΟΣ» με τίτλο «SOS εκπέμπει το Ωνάσειο» (20/2/2014) 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=569550 έχουμε να σχολιάσουμε τα κάτωθι:

- Η δομή και η λειτουργία του Ω.Κ.Κ. εξυπηρετεί επί 20 και πλέον έτη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Έλληνα ασθενή και μόνο αυτόν.

- Το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στέκει πάντοτε αρωγός του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πνεύμα της δωρεάς του δωροθέτη και του νομικού πλαισίου λειτουργίας του Κέντρου. Η διοίκηση του Ω.Κ.Κ. ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας. 

- Η Επιστημονική Ένωση Ιατρών Ω.Κ.Κ. υπερασπίσθηκε και υπερασπίζεται τον διαφανή και αξιοπρεπή τρόπο αμοιβής των ιατρών. Οι αναφορές σε υποτιθέμενες «μαύρες αμοιβές» εάν δεν υποστηρίζονται από συγκεκριμένα στοιχεία, μόνο ως υποβολιμαίες και συκοφαντικές μπορούν να θεωρηθούν. 


Η 20ετής διαδρομή και προσφορά του Ω.Κ.Κ. και των ανθρώπων του είναι αναμφίβολα καταξιωμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Η λεγόμενη «κουλτούρα» του Ω.Κ.Κ. βασίσθηκε στην ομαδικότητα, στην εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας, στην άμιλλα, στη διαφανή ανταμοιβή της καλώς εννοούμενης παραγωγικότητας. Το Ω.Κ.Κ. διαθέτει κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παράδοση και διάθεση προσφοράς Έλληνα ασθενή, τεχνογνωσία και το ισχυρότερο brand name στον χώρο της υγείας. Χρειάζεται συνειδητοποίηση από την πολιτεία του ειδικού και αναντικατάστατου ρόλου του και ρεαλιστική, σύμφωνη με τις διεθνείς προδιαγραφές κοστολόγηση των υπηρεσιών του. Χρειάζεται, τέλος, σύγχρονη, επαγγελματική διοίκηση με όραμα, σχέδιο για το μέλλον, εξωστρέφεια και πραγματισμό. 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Ι. Ω.Κ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ