2014-02-21 22:55:19
Φωτογραφία για Το εβδομαδιαίο παρασκηνιακό κους κους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...!!!
            

           Του Γιάννη Σπ. Παργινού

              Στα πεταχτά…,

                               Και σκόρπια…!!!

·       Στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας παίζονται πολλά και σημαντικά παιγνίδια. Μαζί τους και πολλές πολιτικές καριέρες. 

    Την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν την κοπή της πίτας των ΑΝΕΛ,  ο Πάνος Καμμένος είχε καλέσει στο γραφείο του τον προ καιρού δηλώσαντα ότι κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Καλογερόγιαννης. Ο πρόεδρος έπρεπε να πείσει τον Κώστα ότι όφειλε να παραιτηθεί και ν ανοίξει δρόμο στον Γιάννη, γιο του βουλευτή Παναγιώτη Μελά. Ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του νυν δημάρχου θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά στον Βασίλη Μιχαλολιάκο.!

·       Στην πολιτική, ορισμένες πολιτικές κινήσεις είναι πολύ πιο δεικτικές από μύριες δημοσκοπήσεις. Ο  Σπυρίδων Σπυρίδων, - γαλάζιος πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,


νυν περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Κικίλια και νυν σύμβουλος του υπουργού άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου - , προτίμησε να γυρίσει στον Δήμο Πόρου ως υποψήφιος δήμαρχος παρά να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το όποιο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Η σιγουριά του Πόρου, όπου επί μακρόν υπήρξε δήμαρχος, μάλλον αναδεικνύει την μη σιγουριά εκλογής στην Περιφέρεια Αττικής.!    

·       Οι φήμες επιμένουν πως ο πρώην Γενικό Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω κι επικεφαλής του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, είναι δυσαρεστημένος τα μέγιστα με την κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί εκκρεμεί ακόμα η σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Απορριμμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών για την οποία προοριζόταν. Κι ο Μητσάρας εκφράζει την δυσαρέσκεια με ειδήμονα σιωπή και συνεχή απουσία από τα τεκταινόμενα.!

·       Στο προ ημερών Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Λάρισας, Κώστας Τζανακούλης, δημοσιοποίησε το σενάριο της κυβέρνησης για κατάτμηση της ενιαίας εθνικής εκλογικής περιφέρειαςσε τέσσερεις περιφέρειες για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Ταυτόχρονα εκμυστηρεύτηκε πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Περιφέρεια που θα περιλαμβάνει την Λάρισα.!

·       Παρά τα περί «συντεταγμένου ΠΑΣΟΚ» που υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να δείξει ότι συνεχίζει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Αποστόλη Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά την παράλληλη υποψηφιότητα του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, είναι κοινό μυστικό πως η επίμαχη περιφέρειαείναι ένα ακόμα γήπεδο στο οποίο θα συγκρουστούν Βενιζελικοί και Παπανδρεϊκοί.! 

·       Όλοι ξέρουν ότι ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, κι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι ξαδέλφια. Ο Νίκος δεν περίμενε τα πικρά λόγια που ο Βασίλης εκστόμισε σε βάρος του κόμματος στον Αγιασμό των Υδάτων, τα Θεοφάνεια. Η κακία είναι τόσο μεγάλη που το ξεπλήρωσε με το να χρίσει υποψήφιο δήμαρχο, τον Νίκο Κούζηλο, που είναι Μανιάτης.!

·       ΟΙ φήμες επιμένουν. Τις ημέρες που έπαιζε το σενάριο ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, έγιναν ορισμένες συναντήσεις. Εκείνη που έκλεψε την παράσταση στα παραπολιτικά ήταν εκείνη με τον πρώην δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρου Μίχου.!

·       Καθαρά αντιμνημονιακό χαρακτήρα δίνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου γίνονται διεργασίες στο παρασκήνιο, ώστε να υποστηριχθούν από κοινού υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ , - όπως το δήμαρχο Λειψών Μπενέτο Σπύρου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ,  αλλά και σε δήμους , κυρίως εκτός Αττικής . Πάντως, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μάλλον θα στηρίξουν πρόσωπα, κατά περίσταση, εξετάζοντας το προφίλ υποψηφίων με «λαϊκό αντιμνημονιακό χαρακτήρα».! Οι ψίθυροι υποστηρίζουν πως στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο εκλεκτός είναι ο φίλος του προέδρου, Θόδωρος Καρυπίδης που απερρίφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ.! 

·       Η εκλογική πλοκή παίρνει τρελές διαστάσεις σ αυτές τις εκλογές. Είναι γνωστή η παλιά εσωκομματική κόντρα μεταξύ του πρώην υφυπουργού Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλου, με τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, την εποχή της πρωθυπουργίας του, Κώστα Σταϊκούρα. Παρά ταύτα, οι ψίθυροι των γαλάζιων κομματικών παρασκηνίων επιμένουν πως η παλιά κόντρα «πέρασε»  κι ο «Κώστας βοηθάει τον Θανάση» στο εγχείρημα κατάκτησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη.! 

·       Στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να εξευμενίσουν τα πνεύματα και να λειάνουν τις όποιες αντιθέσεις δημιούργησαν τα χρίσματαπου έδωσε το κόμμα. Πολλοί δυσαρεστημένοι θα ανταμειφτούν σε θέσεις υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.! 

·       Στο όνομα των πολιτικών ανοιγμάτων, στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, επιχειρείται δημιουργία συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας. Σ αυτό το πνεύμα και κλίμα, ο πράσινος ( έστω και πρώην ) Δήμαρχος Νίκος Σαράντης προγραμματίζει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του την κόρη του γαλάζιου πρώην Δημάρχου, Κώστα Τρίγκα.! 

·       Ανοίγματα κι από τα αριστερά.! Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, η υποψήφια δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Κατσινοπούλου επιχειρεί άνοιγμα τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς την ΔΗΜΑΡ. Η ισχύς εν τη ενώσει…!!!

@

    Αίμα στην Αρένα.! Δήμαρχοι στη σέντρα – Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις και αναγκαστικές αποσύρσεις. Στη σκιά της κλασικής διαμάχης μεταξύ ΚΕΔΕ και Λέανδρου Ρακιτζή, -  για το αν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στους ΟΤΑ - , έρχεται κι η περίφημη λίστα Νικολούδη για να ρίξει λάδι στην προεκλογική φωτιά.!

    Οι φήμες επιμένουν πως στην προεκλογική αρένα θα «ριχτούν» αρκετά ονόματα…, «που θα ξαφνιάσουν».! Και φυσικά τα εν λόγω ονόματα θα αποσυρθούν από την εκλογική κούρσα.!

SMS

Οι δήμαρχοι, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Κηφισιάς, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές αποχρώσεις και κομματικές καταβολές, ενώθηκαν μαζί με τους δημότες τους κατά του κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ- πρώην ΙΚΑ.! Χάρις στην κοινό τους μέτωπο η προσπάθειά του Υπουργείου Υγείας κατέληξε σε αποτυχία. Οι επικείμενες εκλογές έφεραν γαλάζιους δημάρχους σε πλήρη αντίθεση με τον γαλάζιο υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.!

SMS

ΣΕ δημοσκόπηση των τελευταίων ημερών που έγινε για τους υποψήφιους και τους εν δυνάμει υποψήφιους Περιφερειάρχες Αττικής, υπήρχε η επισήμανση…, «σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης…».! Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν πως η εν λόγω μέτρηση είχε διεξαχθεί σε παλαιότερο χρόνο που ήταν εν δυνάμει υποψήφιος κι ο κ. Γεωργιάδης. Όμως, οι παροικούντες την αυτοδιοικητική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πως εκείνη την περίοδο δεν είχε καν ακουστεί το όνομα του Ανδρέα Παχατουρίδη κι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια ήταν η Σοφία σακοράφα κι όχι η Ρένα Δούρου.! Απλά μετρήθηκε τώρα ο κ. Γεωργιάδης καθώς «έπαιζε» και «παίζει» το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Υγείας.! 

//////////////////////////////////////////////////

Συμπλέουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Η Λίτσα Νικολούδη ενώνει τα δύο αντίπαλα κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές των δύο κομμάτων ζητούν επισταμένως από το υπουργείο εσωτερικών να δώσει στη δημοσιότητα την λίστα με τα ονόματα των 75 δημάρχων και των 6 περιφερειαρχών που είναι στην περιβόητη λίστα Νικολούδη και ελέγχονται για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην έκθεση πεπραγμένων της για το 2013 εντόπισε τους εν λόγω αιρετούς και τους έχει παραπέμψει στον αρμόδιο εισαγγελέα, σε μία έκθεση που έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή.

Τι είναι αυτό που κάνει τα δύο αντίπαλα κόμματα να συγκλίνουν.?

Είναι πολύ απλό. Οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ακράδαντα πως στην λίστα εμπεριέχονται ονόματα ΠΑΣΟΚων.!

Φανταστείτε να βρεθούν και κάποιοι γαλάζιοι ή πορτοκαλί, όταν, εάν κι εφόσον αποφασιστεί να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα.! 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ