2014-02-23 16:00:20
Φωτογραφία για Το κλάμα που δεν κάναμε
Μαρίνα Ριζογιάννη - pelop.gr

21/02/2014 

Φτάνει! Αρκετά κλάψαμε τον καημένο τον ασφαλισμένο που μένει ακάλυπτος υγειονομικά λόγω της αλλαγής του ΕΟΠΥΥ σε ΠΕΔΥ, κ.λπ.

Διευκρινίζω ότι συμμερίζομαι τις αντιδράσεις του συνόλου των εργαζομένων στο ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ (γιατρών, νοσηλευτών, λοιπού υγειονομικού προσωπικού κ.ά.) και είμαι στο πλευρό τους. Μετά από τόσα χρόνια ανατρέπεται πλήρως η ζωή τους. Είναι κι άδικο και ανήθικο.

Εξίσου όμως άδικο και ανήθικο ήταν κι αυτό που υφίσταται, από γεννήσεως του ΙΚΑ, ο χρηματοδότης αυτού του συστήματος, ο ασφαλισμένος.

- Ποιος τον λυπήθηκε και ασχολήθηκε μαζί του όταν περίμενε με τις ώρες έξω από την κλειστή πόρτα του γιατρού που είχε ραντεβού μαζί του;

- Ποιος ασχολήθηκε μαζί του όταν ο γιατρός του ασφαλιστικού του φορέα τον παρέπεμπε στο ιδιωτικό του ιατρείο όπου τον πλήρωνε από την τσέπη του;


- Ποιος ασχολήθηκε όταν περίμενε στην πολύμηνη λίστα αναμονής για να υποβληθεί σε μία επείγουσα εξέταση για τη ραγδαία εξελισσόμενη νόσο του;

- Ποιος έκλαψε όταν η μητέρα του ανάπηρου παιδιού παρακαλούσε να της εγκρίνουν το αναπηρικό καροτσάκι που είχε ανάγκη το παιδί της;

Δεν πρόκειται για θεωρητικά ερωτήματα και λαϊκισμό. Αλλά για γεγονότα που έχουμε καταγράψει όλα αυτά τα χρόνια, μέσω του ρεπορτάζ. Ας αφήσουμε λοιπόν τον καημένο τον ασφαλισμένο στην άκρη και να δούμε τι πραγματικά θέλουμε.

Η πλειοψηφία συγκλίνει στο ότι το σύστημα έπρεπε να αλλάξει. Είναι στη σωστή κατεύθυνση; Θα δείξει η πράξη.

Οι γιατροί πρέπει να αξιολογούνται; Η απάντηση, τουλάχιστον από την πλευρά της κοινωνίας αλλά και αρκετών γιατρών, είναι θετική. Οπως θετική είναι και η απάντηση στο ερώτημα ότι ο γιατρός πρέπει να είναι πλήρως ενταγμένος στο σύστημα με την προϋπόθεση ότι θα πληρώνεται επαρκώς και όχι με 1.100 ευρώ, δεδομένου του πελώριου κύκλου των σπουδών του, και του μόχθου και του κόστους που κατέβαλε γι' αυτές. Το κράτος οφείλει να τον αμείψει αδρά και στη συνέχεια να έχει απαιτήσεις.

Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας γι' αυτό και το φακελάκι, το παράνομο ιατρείο, οι συναλλαγές με τις φαρμακευτικές εταιρείες και οι πλαστές συνταγογραφήσεις κ.ά. οργιάζουν.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ