2014-02-23 17:22:21
Φωτογραφία για Ολο και αυξάνουν οι ανασφάλιστοι ασθενείς
ΕΝΕΤ. 

«Από την ημέρα που σταμάτησε η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, παρατηρήσαμε αύξηση των ασθενών στα ιατρεία μας» τόνισε η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Αννα Μαΐλη.

Με δρώμενο στο Μοναστηράκι οι Γιατροί του Κόσμου καυτηρίασαν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες ανασφάλιστοιΕίχε μόλις ολοκληρωθεί η Διεθνής Συνάντηση των μελών του Δικτύου των ΓτΚ, παρουσία των προέδρων της οργάνωσης από την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Λίγα λεπτά μετά, με ένα δρώμενο στο Μοναστηράκι, καυτηρίασαν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι ανασφάλιστοι ασθενείς στην Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα, τα μαξιλάρια που είχαν στην κοιλιά τους είναι μωρά. Και τα 500ευρω που τους διαχωρίζουν με τους γιατρούς δεν είναι ψεύτικα. Η συμβολική δράση διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά: «Δωρεάνυγεία για όλους τους ανασφάλιστους» φώναξαν χθες το μεσημέρι δεκάδες μέλη της οργάνωσης από όλο τον κόσμο και έσφιξαν τα χέρια εγκύων.


«Κάποτε δίναμε μάχη εκεί. Τώρα πρέπει να τη δώσουμε και εδώ και εκεί». Το εκεί είναι ο Νίγηρας, οι χώρες του Τρίτου Κόσμου. Το εδώ είναι η Ευρώπη. Σύμφωνα με το Γάλλο γιατρό Thierry Brigaud, που έδωσε το «παρών» στη χθεσινή συνάντηση: «Στη Γαλλία έχουμε κερδίσει κάποιες μάχες. Θα πρέπει όμως να δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για να εξασφαλίσουμε δωρεάν υγεία για όλους». Ο ίδιος τόνισε ότι «οι έγκυοι κινδυνεύουν στην Ευρώπη γιατί δεν δέχονται τις απαραίτητες φροντίδες».

«Αυτό που θέλουν οι κυβερνήσεις είναι να ξεμπερδεύουν με τα συστήματα Υγείας. Αν δεν υπάρξει κινητικότητα θα γίνουμε σαν τους Ελληνες» τόνισε ο πρόεδρος των ΓτΚ της Ισπανίας δρ Alvaro Gonzalez. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ισπανική κυβέρνηση «άφησε εκτός 843.000 ασθενείς από το σύστημα Υγείας» και τόνισε ότι «το 16% των συνταξιούχων δεν μπορεί να πληρώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακραία κατάσταση λόγω των περικοπών. Αυξάνονται ραγδαία οι ανασφάλιστοι» τόνισε η Αννα Μαΐλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια, το ποσοστό των Ελλήνων ασθενών που αναλαμβάνουν τελευταία οι ΓτΚ αυξάνεται συνεχώς. «Στο ιατρείο μας στην Αθήνα το 30% των ασθενών είναι Ελληνες, ενώ στο Πέραμα το 95%».

ΤΖΑΒ. ΑΛ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ