2014-02-24 18:06:34
Φωτογραφία για ΜΙΤΣΕΛ : ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ
Ακόμα μια συνέντευξη, αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα "abc.es", παραχώρησε ο Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να τονίζει ότι ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό του και θα προσπαθήσει να την αποκλείσει. Αυτό θέλει, άλλωστε, όπως είπε.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Θρύλου αναφέρθηκε στον κόσμο που θα βρεθεί αύριο στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ συμπλήρωσε πως θα ήθελε να συναντήσει στον επόμενο γύρο τη Ρεάλ Μαδρίτης, για την οποία είπε πως κάποτε θα αναλάβει τις τύχες της ως προπονητής.

Αναλυτικά τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Μίτσελ

-Φαίνεται ότι είναι μια μονομαχία ανάμεσα στον Δαβίδ και τον Γολιάθ, τον Ολυμπιακό και τη Μάντσεστερ. Η έκπληξη είναι πιθανή;

«Θα το προσπαθήσω με όλο μου το είναι. Έχουμε προσδοκίες για να κερδίσουμε τη Μάντσεστερ και αυτή αποτελεί την αρχή όλων. Αυτή η νοοτροπία ήταν καθοριστική όταν αντιμετωπίσαμε την Παρί και την Μπενφίκα στην πρώτη φάση. Και καταφέραμε να προκριθούμε. Αυτό που καταφέραμε στην ομάδα, ήταν να της δώσουμε νοοτροπία νικητή. Το να πιστέψουμε ότι όλα είναι πιθανά, αντικατοπτρίζεται από το παραπάνω».


-Στην Ελλάδα μιλούν για την επιτυχία αυτής της ιδέας: Τη μέθοδο Μίτσελ.

«Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα είναι μια ομάδα νικητής. Αυτό που αναδείξαμε είναι πειθαρχία, οργάνωση και νέες μεθόδους στον ανθρώπινο τομέα και την απευθείας επαφή με τους παίκτες. Ας δούμε τι μπορούν να πετύχουν αν το πιστέψουν. Τώρα νιώθουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν στην Ευρώπη. Για πριν, δεν θέλω να μιλήσω».

-Είσαι ώριμος ως προπονητής. Βελτιώνεις όλα τα ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σου αξίζει μια κλήση από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες;

«Είναι αλήθεια, τεχνικώς είμαι ώριμος. Είμαστε πίσω από πολλά ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε δίχως να έχουμε χάσει κάποιο παιχνίδι. Έχουμε διαφορά 20 πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό. Και ξέρετε, το λέω δίχως να υπερηφανεύομαι, ρεαλιστικά, πως είναι η ώρα να κληθώ από τις μεγάλες ομάδες».

-Ήρθε η ώρα να πας στη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα, δύο ή τρία χρόνια; Είσαι ο μοναδικός πρώην παίκτης που έχει την τεχνική γνώση για την πρώτη ομάδα.

«Το ξέρω και το λέω με πάσα σιγουριά, ότι το συντομότερο ή το αργότερο θα είμαι προπονητής της».

-Πες μου ποια είναι τα όνειρά σου στο φετινό Champions League;

«Το πρώτο είναι να αποκλείσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την Τρίτη θα υπάρχουν 35 χιλιάδες οπαδοί για να μας στηρίξουν σε αυτό τον στόχο, όλο το γήπεδο θα είναι γεμάτο, αλλά θα είναι σαν να το παρακολουθούν 100 χιλιάδες. Το δεύτερο όνειρο, το μαγικό, θα είναι να αγωνιστούμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά, χάνοντας από την πρωταθλήτρια Ευρώπης (σ.σ. πιστεύει ότι η Ρεάλ θα κατακτήσει το Champions League). Δεν θα ήθελα να πέσουμε με την Μπαρτσελόνα ή την Ατλέτικο, καθώς μόνο αυτή η ομάδα μου έχει σημαδέψει τη ζωή».

Αφού συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «έχω δύο ομάδες στο Champions League, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε μερικά πράγματα για αρκετούς από τους παίκτες του Θρύλου.

«Έχουμε πολλούς ηγέτες. Είναι οι ιδανικοί για να κάνεις μια δυνατή ομάδα. Εδώ έχουμε τον Ρομπέρτο, έναν τοίχο στα γκολπόστ. Οι Μανιάτης, Αβραάμ, Τσόρι, Βαλντέζ και Σαβιόλα, που υπέστη έναν τραυματισμό στην Κρήτη και θα χάσει το παιχνίδι της Τρίτης, αποτελούν παράδειγμα προσπάθειας και δουλειάς».

Τέλος, δεν ξέχασε να αναφερθεί στη λατρεία που τρέφουν για το πρόσωπό του οι οπαδοί του Ολυμπιακού. «Λαμβάνω πολλή αγάπη από τους Έλληνες και πάρα πολύ σεβασμό. Νιώθω την αγάπη των ανθρώπων και πάνω από όλα τον σεβασμό τους. Εδώ επίσης εκτιμούν τον Τσόρι. Οι προπονητές μένουν στη μνήμη όλων για τις κακές και καλές στιγμές. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό και τους θεωρώ (τους προπονητές) τόσο σημαντικούς όσο τους παίκτες. Αυτό λέει πολλά. Αύριο θα δώσουμε ένα από τα παιχνίδια της ζωής μας κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Μια ιστορική μονομαχία για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους. Σεβόμαστε τη Μάντσεστερ, αλλά θα την αντιμετωπίσουμε δίχως κόμπλεξ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ