2014-02-25 21:56:07
Φωτογραφία για Η Βρετανία ποινικοποιεί το αλκοόλ
Σε σκέψεις  βρίσκονται οι Βρετανικές αρχές ώστε να δεχτούν να οριστεί ακρόαση, μετά από τις προσφυγές που έγιναν για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη.

Κατά την διάρκεια της ακρόασης  θα υποστηριχθεί ότι θύμα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ είναι ένα κοριτσάκι 6 ετών, το οποίο υπέστη εγκεφαλική βλάβη που οφείλετε στην υπερκατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα του κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της παρόλα που ήταν γνώστης των  επιπτώσεων αυτών.

Η υπόθεση γίνεται γνωστή τη στιγμή που σημειώνεται αύξηση 50 τοις εκατό στις περιπτώσεις Εμβρυακού Αλκοολικού συνδρόμου (FAS) κατά την τελευταία τετραετία. Μόνο το 2013  καταγράφτηκαν 313 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας  ένα στα 100 μωρά γεννιούνται με διαταραχές που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Οι ψυχίατροι προειδοποιούν τις έγκυες γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με την ποσότητα που καταναλώνουν, αν και θεωρούν ότι ασφαλέστερη οδός είναι να το αποφύγετε.

Η SureBrett μητέρα του 15χρονου Glenn που γεννήθηκε με το σύνδρομο FAS, αφού η ίδια  κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δήλωσε: «Πρέπει να γίνει σαφές από την αρχή ότι δεν μπορείτε να πιείτε».

Ο Glenn  μετά την έκθεσή του στο αλκοόλ, όσο ήταν στην μήτρα της μητέρας του, έχει σωματικές αναπηρίες, προβλήματα με την όραση και η διανοητική του ηλικία είναι 4 ετών.
arcadia-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ