2014-02-26 15:23:06
Φωτογραφία για RepowerGreece: Το καλό να λέγεται!
O Αλέξανδρος Κωστόπουλος, φίλος και συνάδελφος στο χώρο της επικοινωνίας με τη “Foresight” συνεχίζει εδώ και τρία χρόνια να είναι... η «ψυχή» της διεθνούς πρωτοβουλίας δημόσιας διπλωματίας RepowerGreece. Πρωτοβουλία που συμπεριλαμβάνει δράσεις και προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που στόχο έχουν την ενίσχυση νέων αντιλήψεων και την αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που επικρατούν για την χώρα μας.

Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, χωρίς πολλές φανφάρες και μεγάλα λόγια όπως συνέβη με αρκετές άλλες που πήγαν «στα βράχια». Διότι η εν λόγω προσπάθεια κατάφερε κάτι πολύ ουσιαστικό και πολύ χειροπιαστό. Να αναδείξει πάνω από 100 ιστορίες–τεκμήρια, από το χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλά και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας. Και το πέτυχε αυτό μέσα από συζητήσεις και δράσεις σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, fora και δεξαμενές σκέψης σε χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος. Κατάφερε λοιπόν το RepowerGreece να δείξει, στο μέτρο πάντα των δικών του δυνατοτήτων., πως η Ελλάδα δεν είναι οι αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά οι ικανότητες, η δημιουργικότητα και τα επιτεύγματα των πολλών.


Αλλά και «εντός των τειχών» είναι εξίσου σημαντική η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων με μαθητές και φοιτητές σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί η νέα γενιά απέναντι στην επικρατούσα αρνητικότητα και απαισιοδοξία, αναδεικνύοντας τις προοπτικές που υπάρχουν στην χώρα μας μέσα από την συνεργασία, την καινοτόμο και κριτική σκέψη και την προσήλωση στην αριστεία.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να βρει στο site της πρωτοβουλίας ένα πλήρες Brief, να δει την παρουσίασή της, και στο youtube ένα σχετικό promo video.

Ξέρω πως σε αυτή τη χώρα δύσκολα λέει ο ένας καλά λόγια για τον άλλον, ειδικά αν προέρχονται από τον ίδιο χώρο. Ξέρω όμως πως κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Η εποχή που ανοίγεται μπροστά μας κι έχει μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, απαιτεί να αρχίσουν να ενώνονται περισσότερα μυαλά και περισσότερα χέρια. Η εποχή του one man show έχει παρέλθει σε κάθε επίπεδο. Τα πάντα έχουν γίνει πιο social κι αυτό υπαγορεύει και τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλους τους χώρους και όλους τους κλάδους, αλλά οπωσδήποτε στην αγορά της επικοινωνίας, η οποία πάντα λειτουργεί και ως προπομπός ευρύτερων ανακατατάξεων.

Αλέξανδρε μπράβο. Συνέχισε την καλή δουλειά.

rizopoulospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ