2014-02-27 09:19:16
Φωτογραφία για «Το πεζοδρόμιο που ζητήσατε είναι κατειλημμένο» - Η περιπέτεια μιας μητέρας να διασχίσει την Ξάνθη!
-Απηύδησε και αποφάσισε να αναλάβει δράση φωτογραφίζοντας τα κακώς κείμενα των πεζοδρομίων...

Τον προσωπικό της Γολγοθά για να διασχίσει τα πεζοδρόμια της πόλης με το καροτσάκι του παιδιού μοιράστηκε με τους φίλους της διαδικτυακής ομάδας «Στραβά και Ανάποδα» του Facebook μια νεαρή μητέρα από την περιοχή.

Η ίδια αποφάσισε να κάνει τον «παπαράτσι», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά, αποθανατίζοντας τα μηχανοκίνητα εμπόδια που συνάντησε στην προσπάθεια της να κάνει χρήση των πεζοδρομίων, και τα οποία την ανάγκασαν να «μεταναστεύσει» πάνω στο οδόστρωμα με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να επιφυλάσσει. Τα πεζοδρόμιο που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σε μια συνηθισμένη βόλτα της μέσα στην πόλη ήταν… κατειλημμένα από αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Όπως αναφέρει η ίδια, που ανέβασε το σχετικό φωτογραφικό υλικό στην ομάδα που το τελευταίο καιρό αποκτά όλο και περισσότερα μέλη – που βρίσκουν χώρο να εκθέσουν μια σειρά από κακοφωνίες της καθημερινότητας τους στην Ξάνθη -, η περιπέτεια της ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από την οδό Πραξιτέλους, κοντά στην περιοχή των στρατοπέδων
. «Πρέπει να καταλάβουν οι οδηγοί ότι τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Λίγος σεβασμός λοιπόν στις μανούλες με τα καροτσάκια. Δεν φτάνει που δεν έχουμε κατάλληλα πεζοδρόμια έχουμε και τα αυτοκίνητα που μας εμποδίζουν να κάνουμε τη βόλτα μας με ασφάλεια» σχολιάζει με πικρία η νεαρή μητέρα, περιγράφοντας πως σχεδόν σε κάθε πεζοδρόμιο συναντούσε και από ένα, τουλάχιστον, αυτοκίνητο παρκαρισμένο το οποίο την ανάγκαζε να βγει στον δρόμο.

Δυστυχώς, αρκετά πεζοδρόμια της πόλης ακόμη και σε πολυσύχναστες οδούς – όπως αυτή της Βενιζέλου – εξωθούν τους πεζούς στη χρήση των δρόμων, καθώς παρουσιάζουν διάφορα εμπόδια, ενώ την κατάσταση επιδεινώνουν ανεύθυνοι οδηγοί Ι.Χ. οχημάτων, τα οποία σταθμεύουν στην κυριολεξία όπου βρουν με μοναδικό σκοπό φυσικά την εξυπηρέτηση των ιδίων.

thrakitoday.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ