2014-02-27 17:44:06
Φωτογραφία για Ιταλία: Ο πρώτος «πονοκέφαλος» του Ρέντζι
Σε «δεύτερο Ντιτρόιτ» κινδυνεύει να εξελιχθεί η Ιταλία με τα χρέη να την πνίγουν και τον Ματέο Ρέντζι που.. βρίσκεται στην πρωθυπουργία μόλις λίγες ημέρες να καλείται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο δήμος της Ρώμης έχει χρηματοδοτικό κενό ύψους 816 εκατ. ευρώ παρά τα έσοδα από τον Τουρισμό που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην Αιώνια Πόλη. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα είχε εγκρίνει απόφαση για την οικονομική στήριξη της πόλης την οποία ο νέος πρωθυπουργός Ρέντζι απέσυρε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η Ρώμη βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, περικοπών και αύξησης των φόρων ενώ ενδεχόμενη χρηματοδότησή της από το νέο πρωθυπουργό θα του κόστιζε ακριβά σε οικονομικό επίπεδο.

Η μόνη λύση για την αποφυγή της χρεοκοπίας της πόλης φαίνεται να είναι η ιδιωτικοποίηση δημοτικής περιουσίας, ενώ υπάρχουν και οι φωνές που θέλουν η κεντρική κυβέρνηση να αφήσει τη Ρώμη να κηρύξει πτώχευση.

Τέλος, υπάρχουν και οι υποστηρικτές της άποψης που τονίζουν ότι η Ιταλική πρωτεύουσα αξίζει να «σωθεί» και να μην καταρρεύσει οικονομικά αφού είναι πόλος έλξης τουριστών και ίσως η χρεοκοπία της να προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη χώρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ