2014-02-28 14:33:05
Φωτογραφία για Το συνεταιριστικό κρασί πετάει με Aegean
Σημαντική συμφωνία επετεύχθη μεταξύ του συνεταιρισμού Ρομπόλας Κεφαλονιάς και της Aegean Airlines, για την... προμήθεια κρασιού για τις πτήσεις της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια σημαντική συμφωνία, η οποία πρέπει να αποτελέσει "οδηγό" και για τους άλλους συνεταιρισμούς της χώρας.

Εδώ και λίγους μήνες η Βιολογική Ρομπόλα, ένα από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας με σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, θα σερβίρεται σε 13 πτήσεις εσωτερικού και 27 πτήσεις εξωτερικού, όπως και σε όλα τα Aegean Business Lounges. Επίσης, θα υπάρχει ολοσέλιδο αφιέρωμα για τον Συνεταιρισμό στο περιοδικό Blue, το οποίο μοιράζεται κατά την πτήση σε κάθε επιβάτη της Aegean.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη του σημαντικού έργου που πραγματοποιείται στον Συνεταιρισμό με την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, ανταμείβει ηθικά και υλικά τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών και μεταφέρει ακόμα μια φορά το όνομα της Κεφαλονιάς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.


Καλή η φετινή χρονιά

Οι κλιματικές συνθήκες της άνοιξης στο νησί ήταν ευνοϊκές για τον ομαλό βλαστικό κύκλο των αμπελιών με εξαίρεση κάποιες βροχοπτώσεις του Μαΐου που αρχικά επέφεραν ανησυχία για την εμφάνιση περονόσπορου, ο οποίος όμως αποφεύχθηκε. Έτσι οι βροχοπτώσεις λειτούργησαν ευεργετικά για την ομαλή πορεία της ωρίμανσης καθώς τα αμπέλια δεν στρεσαρίστηκαν ιδιαίτερα από την έλλειψη νερού.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη καύσωνα την περίοδο Ιουνίου - Ιουλίου, η πορεία ωρίμασης ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο. Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ήταν θερμότερο από τον μέσο όρο και αυτό οδήγησε σε μια ελαφριά πρωίμιση της παραγωγής. «Ο τρύγος για την Ρομπόλα ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα στις 3 Σεπτέμβρη. Ακολούθησαν οι ερυθρές ποικιλίες, των οποίων ο τρύγος ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, με την συνολική συγκομιδή να αγγίζει τους 650 τόνους, 20% πάνω από τον μέσο όρο.

Παράλληλα δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες προσβολές από ασθένειες, ενώ φέτος έγινε ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία της φυλλοξήρας στους αυτόρριζους αμπελώνες, οι οποίοι αποτελούν το 75% του συνολικού αμπελώνα.

«Οι νεαροί οίνοι που αποζυμώνουν στις δεξαμενές, προδιαθέτουν για μια από τις καλύτερες ποιοτικά εσοδείες, με πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και υψηλές οξύτητες, χαρακτηριστικά τυπικά και τα δυο της ποικιλίας Ρομπόλα του νησιού», καταλήγουν από την ΚΕΟΣΟΕ.
paseges.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ