2014-02-28 18:14:52
Φωτογραφία για ΠΑΝΤΟΣ : ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΦΑΒΟΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Τάσος Πάντος μίλησε στην ΟΠΑΠ TV, για το επικείμενο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για την Superleague .

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα ανάμεσα σε δύο πολύ ιστορικές ομάδες και πάντα έχει ενδιαφέρον ανεξάρτητα από βαθμολογική θέση ή αποτελέσματα. Είναι πάντα ένα παιχνίδι γοήτρου».

Για την προετοιμασία ενός νέου παίκτη για ένα ντέρμπι:

«Η πίεση είναι μεγάλη και αυτό ξεκινάει πολύ νωρίς πριν καν έρθει η εβδομάδα του ντέρμπι. Γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα ΜΜΕ και πόση έκταση δίνουν. Καταλαβαίνετε την πίεση που ασκείται σε έναν νέο παίκτη που θα παίξει σε αυτόν τον αγώνα. Οφείλει να είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει τα πάντα διότι αυτό είναι ένα παιχνίδι που πάντα κρίνεται στις λεπτομέρειες».

Για το αν υπάρχει φαβορί «Πέραν της ομάδας που σαφώς υποστηρίζω, ο Ολυμπιακός είναι σαφέστατα το φαβορί από όποια οπτική γωνία κι αν το δεις
. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ερχόμενος από μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη ενώ διαθέτει μεγάλους ποδοσφαιριστές. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που προσπαθεί και παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο, σύγχρονο, με πίεση και οι γραμμές του είναι κοντά... Αυτό που δεν κάνει είναι να παίρνει όλα τα παιχνίδια κάτι που οφείλει να μάθει. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει το DNA του νικητή και νικά ακόμα και όταν δεν είναι τόσο καλός. Θέλω να κερδίζει η ομάδα που αγαπώ, ο Ολυμπιακός, αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει να γίνει καλό παιχνίδι χωρίς κανένα επεισόδιο και να το χαρεί ο κόσμος».

Για το κίνητρο…

«Και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο. Για τον Παναθηναϊκό μία νίκη θα είναι βάλσαμο. Για τον Ολυμπιακό υπάρχει το γόητρο και από την ιστορία του είναι καταδικασμένος να νικάει οπότε δεν μπορεί να διαλέγει παιχνίδια. Θέλει την νίκη όπως και ο Παναθηναϊκός, οπότε ασκείται τεράστια πίεση. Ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά στην νίκη, αρκεί να το αποδείξει. Βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ. Είναι μεγάλη επιτυχία του προπονητή του Ολυμπιακού που κατόρθωσε σε ένα πρωτάθλημα χαμηλών ταχυτήτων όπως το ελληνικό, να έχει όλους τους παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση. Η διαχείριση που κάνει είναι εξαιρετική γι αυτό και δεν υπάρχουν σημάδια κόπωσης».

Για τον τρόπο παιχνιδιού των αιωνίων…

«Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός θα επιλέξει να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις διότι διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές και παράλληλα επιδιώκει να καλύψει τα νώτα του. Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν είναι ένα σύνολο που θέλει να ελέγχει τον ρυθμό, να έχει την κατοχή της μπάλας, θα πιέσει κι από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες κλειδιά. Θα διαδραματίσει σημαντικό παράγοντα η ατομική πρωτοβουλία, μία ενέργεια, μία προσπάθεια η οποία ίσως κρίνει τον αγώνα. Το τόνισα άλλωστε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι λεπτομερειών».

Για το ντέρμπι που θυμάται και για το ντέρμπι που θέλει να ξεχάσει:

«Ήταν ένα παιχνίδι κυπέλλου που θυμάμαι πολύ, το 4-0 που τελείωσε με ένα πανέμορφο γκολ του Νούνιεζ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτά τα παιχνίδια θες να τα παίζεις, αξίζει να τα ζεις. Σου διαμορφώνουν τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Γι αυτό και δεν θέλω να ξεχάσω ούτε κάποιο αγώνα που χάσαμε. Υπάρχουν παιχνίδια που ηττηθήκαμε κι εγώ δεν πήγα καλά, αλλά είναι δυνατόν να μην θες να παίξεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Είναι τιμή οι συγκεκριμένοι αγώνες για έναν ποδοσφαιριστή».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ