2014-03-01 10:02:52
Φωτογραφία για Έλλη Στάη: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η «απόλυτη πολιτική κουταμάρα»
Στο «Glow magazine» μίλησε η Έλλη Στάη για τη σχέση με τον γιο της, την δημόσια εικόνα της, το πέρασμα του χρόνου, αλλά και την Δημόσια Τηλεόραση.

Έχει χαρακτηρίσει το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης ως «απόλυτη βλακεία, απόλυτη κουταμάρα». Τι προβλέψεις κάνει για το μέλλον της ΝΕΡΙΤ;

"Ναι, είχα πει ότι ήταν η «απόλυτη πολιτική κουταμάρα» γιατί είδα αμέσως ότι μια τέτοια ακραία κίνηση θα είναι αδιέξοδη. Κάτι που πράγματι συνέβη. Το μέλλον της ΝΕΡΙΤ ελπίζω να είναι ρόδινο και δημιουργικό, αλλά τα δείγματα γραφής στη μεταβατική ΔΤ δεν έδειξαν κανένα σημάδι αλλαγής των νοοτροπιών που δημιούργησαν τον ασφυκτικό κλοιό και τα διάφορα παρατράγουδα όλα αυτά τα χρόνια."

Τι θα απαντούσε σε πρόταση της Δημόσιας Τηλεόρασης;

"Εάν μου κάνουν μια αληθινά σοβαρή πρόταση συνεργασίας θ' απαντήσω με μεγάλη σοβαρότητα κι εγώ. Ποιος σας είπε ότι δε μου έχουν ήδη κάνει προτάσεις; Μου έχουν κάνει."


Πώς περιγράφει τη σχέση με τον γιο της;

"Νομίζω ότι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και της Ελληνίδας μάνας είναι η εδική αγάπη που ενώνει αυτά τα δύο πλάσματα, μητέρα και παιδί. Η σχέση μου με το γιο μου δεν είχε ποτέ στοιχεία μανίας, αλλά μεγάλης αγάπης, ενδιαφέροντος και καθοδήγησης, όταν χρειαζόταν. Η ίδια παραμένει και σήμερα."

Την αγχώνει η ηλικία;

"Το πέρασμα του χρόνου είναι η αναγωγή που κάνουμε όλοι οι άνθρωποι στον φόβο του θανάτου, ο οποίος είναι κάτι αναπόδραστο. Προσωπικά, έχω φιλοσοφημένη τοποθέτηση, λόγω αυτής της φύσης του αναπόδραστου. Οπότε, έχω ήρεμη και αρμονική σχέση με το πέρασμα του χρόνου."

Τι γνώμη πιστεύει πως έχει το κοινό για εκείνη;

"Φαντάζομαι ότι αφού η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη κι επειδή εγώ νιώθω αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι σε αυτούς που απευθύνομαι, ελπίζω να ισχύει το ίδιο και από την πλευρά τους."
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ