2014-03-01 13:10:35
Φωτογραφία για La Belle Epoque: Απόψε ο Μεγάλος Χορός του Πατρινού Καρναβαλιού!
«Μπελ Επόκ» είναι το θέμα του Μεγάλου Χορού του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» το Σάββατο 1η Μαρτίου και ώρα 22.00 στη «Αίγλη» της Veso Mare.

Tη μουσική θα αναλάβει η Ορχήστρα Θεοδώρου.

Στο χορό θα εμφανιστεί το χορευτικό δίδυμο Jorge και Ιωάννα σε τάνγκο χορογραφίες.

Η Tanguera δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα παράθυρο, με θέα τον κόσμο του αυθεντικού αργεντίνικου tango. Έναν κόσμο μουσικής, χορού, ρομαντισμού, επαφής, ευγένειας, μυσταγωγίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. Έναν κόσμο όπου ενσαρκώνεται η κουλτούρα μιας πολιτιστικής πανδαισίας, αυτής του Buenos Aires των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπου ένα μοναδικό χαρμάνι λαών και πολιτισμών κατέθετε την ψυχή του στη δοξαριά ενός βιολιού, στην ανάσα ενος bandoneon, στους στίχους ενός νοσταλγικού τραγουδιού, στα βήματα ενός μελαγχολικού porteno ή στο φόρεμα μιας ανήσυχης γυναίκας, μιας tanguera Και όλα αυτά να τροφοδοτούν και να τροφοδοτούνται από έναν χορό ερωτισμού και κομψότητας, φυσικό όπως το περπάτημα και μεθυστικό όπως το άρωμα ενός παλιού κόκκινου κρασιού
. Το tango που εκφράζει τα συναισθήματα του σύγχρονου ανθρώπου και του προτείνει μία πιο ρομαντική καθημερινότητα, μία κομψή στάση σώματος, μία όμορφη στάση ζωής...

Jorge & Ιωάννα :

Ο Jorge και η Ιωάννα επιδόθηκαν στη μελέτη της σπουδαίας τέχνης της μουσικής από πολύ μικρή ηλικία. Έχοντας ο καθένας τους ένα βιογραφικό ενασχόλησης με τη μουσική (ως επαγγελματίες πιανίστες) και με το θέατρο, ξεκίνησαν να χορεύουν μαζί το 2008 και από τότε έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Μεταξύ των εμφανίσεών τους διακρίνονται show σε milongas, σε θεατρικές σκηνές και σε φεστιβάλ.

Έχουν διδάξει σε σχολές χορού και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Αθήνα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη), ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιήσει θεματικά σεμινάρια tango. Αναζητώντας πάντα την αυθεντική πολιτιστική ουσία του Tango, οδηγήθηκαν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους με τη μελέτη της ιστορίας, του πολιτιστικού υποβάθρου και των βαθύτερων εννοιών του χορού κατά την διάρκεια μιας μακράς παραμονής στο Μπουένος Άιρες.

Η πρόσκληση κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει ποτό.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Καρναβαλικό Κέντρο της Αγοράς Αργύρη τις ώρες 10.00-20.00.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 6987335840.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ