2014-03-01 15:34:34
Φωτογραφία για Μπορεί να μην σου αρέσει κάτι που κάνει 60% στην τηλεόραση;
Είναι μια απορία. Που έχει εύκολη απάντηση. Σκέφτηκα αρκετά πριν ξεκινήσω να γράφω το συγκεκριμένο κομμάτι που αφορά στο Κάτω Παρτάλι. Δεν ήθελα να είμαι δυσάρεστος, ειδικά γράφοντας για μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Αλλά από την άλλη, νομίζω ότι η καλόπιστη γνώμη σε κάτι, ίσως μπορεί να συμβάλει στην καλυτέρευσή του. Από την άλλη, ποιος είσαι ρε μεγάλε, που θα μας νοιάξει τι λες για τη σειρά που σκίζει ; Το δέχομαι και αυτό Το παρακολούθησα με πολύ καλή διάθεση και με χαρά που μια νέα ελληνική σειρά κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία και τόσο καλή εντύπωση σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Για αρχή, ξετρελάθηκα με το όνομα της σειράς, το οποίο βρήκα ευφυΐες.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί μου είναι πολύ συμπαθείς, αλλά και οι περγαμηνές και οι συντελεστές που υπογράφουν το σήριαλ, παρέχουν εγγύηση επιτυχίας. Και όντως, το MEGA πανηγυρίζει ποσοστά τηλεθέασης εποχών τύπου Νησί! Την αξίζει, γιατί το συγκεκριμένο κανάλι έχει master στη μυθοπλασία.


Να πω την αλήθεια μου ; Δεν γέλασα σε καμία σκηνή. Δεν το συζητάω να… ξεκαρδιστώ, αλλά ούτε ένα ελαφρύ γελάκι. Ένα μειδίαμα πήγε να βγει σε μερικές σκηνές με τον Τάσο Χαλκιά, αλλά ως εκεί. Μου φαινόντουσαν όλα τόσο προβλεπόμενα και τόσο χιλιοειπωμένα, σαν τα ανέκδοτα που λέμε στον καφέ, ενώ άκουσα και μερικές ατάκες που μου θύμισαν ελληνικό κινηματογράφο. Και απόρησα με τα χιλιάδες tweets τηλεθεατών που «ξεκαρδίζονται στα γέλια». Μα πως;

Μπορεί βεβαίως, το ζητούμενο της σειράς να μην είναι να σκάσουμε στα γέλια. Παρά πέντε άλλωστε και Απαράδεκτοι , δεν γράφονται κάθε χρόνο. Δεν βρήκα, όμως, και μια ιστορία πρωτοειπωμένη που θα με κρατήσει, ώστε να το ξαναδώ την επόμενη Δευτέρα. Οι χαρακτήρες είναι τύποι που έχουμε ξαναδεί και δεν εντόπισα κάποιο φοβερό «εύρημα» που να με εντυπωσιάσει. Είτε στην γενικότερη ιστορία της σειράς, είτε σε κάποιο ηθοποιό.

Μετά, σκέφτηκα μήπως το γεγονός πως η NIELSEN γράφει 60% στο Κάτω Παρτάλι έκανε κακό, βάζοντάς το σε μια πολύ κλειστή κατηγορία ελληνικών σειρών που θα μείνουν στην ιστορία της τηλεόρασης. Μου είχε δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες και βάζοντάς το σε μία βιτρίνα δίπλα σε μυθικά σήριαλ, αυτόματα το αδικεί.

Δείτε τι συζητάμε τώρα…! Γιατί μια σειρά που κάνει 60% δεν μ’ αρέσει. Εν τέλει δεν πειράζει! Ας κάνει 60% και ας μην αρέσει τόσο σε κάποιους! Τουλάχιστον, η τοποθέτησή μου είναι ειλικρινής, όχι κακεντρεχής και με αγάπη. Ναι, δεν γέλασα. Γελάω, όμως, με το Ντόλτσε Βίτα, το Δύο ξένοι, τις Τρεις Χάριτες, τους Απαράδεκτους, το Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή και τόσα άλλα. Είπα, μήπως έχω κανένα γενικότερο πρόβλημα…

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Πηγή: peoplegreece
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ