2014-03-01 21:03:21
Φωτογραφία για Ηλεία: Σε πρώτο πλάνο η ενσωμάτωση των Ρομά
Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά συνεχίζεται από τον δήμο Ήλιδας η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ROMED 2, με βασικό στόχο την ενσωμάτωση των Ρομά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την εξάλειψη των ανισοτήτων.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζεται με σταθερά βήματα, προκειμένου να υπάρξει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τον προηγούμενο μήνα είχε πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα η πρώτη συνάντηση εκπαίδευσης των διαμεσολαβητών, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν επιλεγεί για να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ της κοινότητας των Ρομά και της υπόλοιπης κοινωνίας και τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας μία ακόμη εκπαίδευση.

Η πρώτη συνάντηση

Λίγες ώρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση που εντάσσεται στη φιλοσοφία: «Ορθές πρακτικές δημοκρατικής διακυβέρνησης σε σχέση με αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού και συγκεκριμένα τους Ρομά». Μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημαρχείου το μεσημέρι της Δευτέρας, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του δήμου Ήλιδας, καθώς ξεκίνησε επί της ουσίας η εκπαίδευση των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, για να μπορέσουν στην πορεία να συμμετάσχουν στην κοινή ομάδα δράσης.


«Γίνονται ξεχωριστές εκπαίδευσης και στόχος μας είναι να "συναντηθούν" αυτές οι δύο ομάδες», ανέφερε στο Patrisnews.com ο εθνικός παρατηρητής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος ROMED 2 κ. Σωτήρης Νικολάου, που συμμετείχε στις χθεσινές συναντήσεις, μαζί με τον εκπαιδευτή κ. Χρήστο Ηλιάδη, τον διευθυντή του δικτύου ΡΟΜ και συνεργάτη του προγράμματος ROMED 2 κ. Μανώλη Ράντη και τον υπεύθυνο προγράμματος κλ. Γιάννη Χρήστου, καθώς επίσης και την κα Μιμίκα Παναγιώταρου, υπεύθυνη του προγράμματος για την ένταξη των παιδιών Ρομά στο σχολείο.

«Το πρόγραμμα υλοποιείται με βάση το σεβασμό των αρχών που διέπει η δημοκρατία και ο στόχος είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί δηλαδή ο κοινωνικός αποκλεισμός. Θέλουμε λοιπόν σε αυτή τη φάση, να προετοιμαστούν οι δύο κοινότητες, Ρομά και μη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία κοινή ομάδα εργασίας, που αποκαλούμε κοινή ομάδα δράσης» ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Tο πρωί της Τρίτης θα ακολουθήσει νέα συνάντηση εκπαίδευσης με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του δήμου.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ