2014-03-06 14:04:08
Φωτογραφία για Η προσφυγή κατά της ανάπλασης του πάρκου Αγρινίου στο ΣτΕ
Εκδικάστηκε χθες το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για την ακύρωση των  έργων ανάπλασης του δημοτικού πάρκου Αγρινίου που υποβλήθηκε από τους πολίτες που ανατίθενται στο έργο.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν όλοι οι διάδικοι δια των εκπροσώπων τους, δηλαδή οι πολίτες που εναντιώνονται στην ανάπλαση ,ο δήμος Αγρινίου στην εκπροσώπηση του οποίου παρευρέθη και ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, η ανάδοχος του έργου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εκτός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, την οποία επικαλούνται οι πολίτες στην προσφυγή τους..

Το βασικό επιχείρημα της πλευράς των πολιτών ήταν ότι δεν υπήρξε περιβαλλοντική αδειοδότηση για το έργο και πως ο δήμος επιχείρησε να παραπλανήσει τις υπηρεσίες που έδωσαν τις σχετικές άδειες. Αυτό όμως αποτελεί   και το βασικό αντεπιχείρημα από την πλευρά του δήμου, που υποστήριξε πως η περιβαλλοντική αδειοδότηση δεν ήταν υποχρεωτική και πως  όλα τα επιχειρήματα της αντίπαλης πλευράς δεν έχουν κάποια ουσιαστική υπόσταση, όπως εγγράφως έχουν απαντήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Ο νομικός σύμβουλος του δήμου τόνισε πως, όχι μόνο δεν θα καταστραφεί το πράσινο του πάρκου, όπως ισχυρίζεται η πλευρά των πολιτών, αλλά πως θα φυτευτούν 92 νέα δέντρα και 3.500 θάμνοι, θα υπάρχει πυροπροστασία και ύδρευση με αυτόματο ποτιστικό  σύστημα, εξοικονομώντας πολύ περισσότερο νερό.

«Από την πλευρά μας αναπτύχθηκαν επαρκώς τα επιχειρήματα και περιμένουμε αίσιο αποτέλεσμα», σχολιάζει στο agriniopress.gr ο συνήγορος του δήμου Αγρινίου.

Η δικηγόρος της πλευρά των πολιτών κ. Ερασμία Γαλαζούλα τονίζει από την πλευρά της: «Αναπτύχθηκαν όλοι οι λόγοι μας για την αίτηση ακύρωσης και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Εμμείναμε και στους επτά λόγους της αίτησης ακύρωσης». Η ίδια τονίζει δε πως από την πλευρά των πολιτών «έχουν ήδη κατατεθεί 10 υπομνήματα με αποδεικτικά στοιχεία που είναι και οι λόγοι του αιτήματος ακύρωσης».

Υπόμνημα και από τις δύο πλευρές θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η οριστική απόφαση για το μέλλον του πάρκου θα ληφθεί σε 3-4 μήνες από σήμερα. Μέχρι τότε ισχύει η προσωρινή διάταξη του ΣτΕ που προβλέπει την συνέχιση των εργασιών, εκτός των παρεμβάσεων στο πράσινο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ