2014-03-06 20:14:01
Φωτογραφία για Η TSMC ξεκίνησε την παραγωγή του επεξεργαστή Α8
Η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων η Ταϊβανέζικη Semiconductor Manufacturing Company ( TSMC ) σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της France Presse  ξεκίνησε την παραγωγή του επεξεργαστή Α8 που θα ενσωματωθεί στα iphone και ipad της επόμενης γενιάς Η TSMC εκτός από τους επεξεργαστές παράγει και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιεί το iphone 5S σήμερα.

Επικαλούμενη από πηγές στην αλυσίδα εφοδιασμού η France Presse  αναφέρει πως στόχος  είναι  να επικεντρωθεί η παραγωγή στον επόμενο επεξεργαστή για το iphone 6 που θα παρουσιαστεί στις αρχές του τρίτου τριμήνου στο 2014.

Όπως αναφέρθηκε, ο νέος επεξεργαστής βασίζεται σε τεχνολογία 20-nm απο την  TSMC σε αντίθεση με τον A7 επεξεργαστή, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία 28-nm από τη Samsung.

Η μετάβαση από 28-nm στην τεχνολογία των 20 νανομέτρων  επιτρέπει να δημιουργηθούν λιγότερα συνολικά στοιχεία των συστημάτων ημιαγωγών με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Αναμένεται ότι το τσιπ Α8 θα συνδυάσει 64-bit quad-core και quad-core chip γραφικών. Για λόγους σύγκρισης, το σύστημα περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα Α7 και quad-core γραφικά.

 Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechNews από την Ταϊπέι, η TSMC θα γίνει τώρα ο μοναδικός παραγωγός του τσιπ Α8.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ