2014-03-07 12:15:08
Φωτογραφία για ΜΠΟΝΟΒΑΣ : ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ...
Το σύνθημα για «διπλό» στην Τούμπα και ανύψωση του ηθικού των παικτών του Ολυμπιακού έδωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων, Ανδρέας Μπονόβας.

Η παλιά δόξα του Θρύλου μιλώντας στον «Γαύρο» ανέφερε ότι ο Θρύλος πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ και μετά να πάει στην Αγγλία να τα δώσει όλα και να πάρει την πρόκριση στους «8», γράφοντας ιστορία!

Επίσης, τονίζει ότι οι νταμπλούχοι την… πάτησαν με τον Παναθηναϊκό που δεν τον περίμεναν να τους αντιμετωπίσει έτσι, αλλά αναφέρει ότι επηρέασε την ομάδα το ξαφνικό πρόβλημα του Μάικλ Ολαϊτάν που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο και το γεγονός ότι η ομάδα είχε ξεμείνει από δυνάμεις, αφού τα είχε δώσει όλα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός την περασμένη Τρίτη πάτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και λίγες ημέρες αργότερα ηττήθηκε μέσα στο σπίτι του από τον αιώνιο αντίπαλό του;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ σπουδαίο, η ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν καλύπτει το επίπεδο της ομάδας που είναι πολύ υψηλό, όπως έχω ξαναπεί. Σίγουρα έγιναν λάθη. Οι παίκτες έμειναν στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ και δεν περίμεναν την καλή αντίδραση του ΠΑΟ. Ο Μίτσελ επειδή κάνει ροτέισον σε κάθε παιχνίδι, χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι της περασμένης Τρίτης στο Champions League για να χειροκροτήσει ο κόσμος τους θριαμβευτές της Γιουνάιτεντ. Δεν περίμενε, όμως, τόσο διαβασμένο και οργανωμένο τον ΠΑΟ. Το κακό είναι ότι η ομάδα μπλόκαρε γιατί δεν έκανε γκολ στα πρώτα λεπτά, όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια φέτος. Επίσης, δεν βοήθησαν και οι αλλαγές, μετά η ομάδα είχε και την απώλεια του Ολαϊτάν και έχασε το όπλο της επιθετικά και αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στην ήττα.

Ε: Μιλήσατε για κατάρρευση του Ολαϊτάν την ώρα του παιχνιδιού. Αυτό επηρέασε την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού;

Α: Πάντα εκείνη τη στιγμή περνάει στο μυαλό του κάθε παίκτη να μην του τύχει κάτι ανάλογο. Ηταν κι αυτός ένας λόγος πιστεύω που οι παίκτες του Ολυμπιακού έπεσαν ψυχολογικά. Ηταν και η χρονική στιγμή που συνέβη αυτό με τον Ολαϊτάν που η ομάδα πίεζε για το γκολ. Πιέζεις να κάνεις το γκολ, αυτόματα χάνεις τον πιο φορμαρισμένο σου παίκτη τον τελευταίο μήνα και με τον τρόπο που τον χάνεις, κι αυτό σίγουρα παίζει ρόλο στην ψυχολογία κάθε ποδοσφαιριστή.

Ε: Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι οι παίκτες τα είχαν δώσει όλα και είχαν αδειάσει από δυνάμεις;

Α: Ο Ολυμπιακός άδειασε από δυνάμεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όλοι υπερέβαλαν εαυτό καταφέρνοντας να κάνουν έναν πολύ μεγάλο θρίαμβο και να πάρουν μία νίκη κόντρα σε μία πολύ μεγάλη αντίπαλο όπως είναι η Μάντσεστερ. Ομως μέσα σε τρεις μέρες δεν μπορεί να παίξει ένας παίκτης που τα έχει δώσει όλα στην Ευρώπη να παίξει 90 λεπτά και σε ένα ντέρμπι. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ευάλωτος κόντρα στον Παναθηναϊκό και είδαμε την αδυναμία του στην κόντρα επίθεση, όπου τον «χτύπησε» ο Παναθηναϊκός και του έκανε τη ζημιά. Η άμυνα ήταν ανοιχτή και οι παίκτες δεν είχαν την κατάλληλη συγκέντρωση και έτσι ήρθε η ήττα όπως ήρθε.

Ε: Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία εάν και εφόσον περάσει τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό, εάν κι αυτός καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ. Είναι ευκαιρία να πάρει εκδίκηση μετά την ήττα μέσα στην έδρα του;

Α: Ούτε εκδίκηση ούτε τίποτα. Πρέπει να κερδίζει ο Ολυμπιακός παντού και να αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είναι και στις τρεις διοργανώσεις μέσα. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καταξιώνει. Οι παίκτες πρέπει να το ξεπεράσουν μόνοι τους το σοκ της ήττας από τον Παναθηναϊκό και να κερδίσουν στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ που άλλαξε και προπονητή και μετά να παρουσιαστούν όπως στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία στο ματς της χρονιάς, και να γράψουν ιστορία παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Ε: Αυτή θα ήταν και η επόμενη ερώτησή μου. Ο ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Στέφενς θα παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή;

Α: Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που έκανε και στον πρώτο γύρο. Δεν είναι ομάδα. Στηρίζεται δηλαδή σε μεμονωμένους παίκτες. Βέβαια, στην Τούμπα μεταμορφώνεται γιατί υπάρχει ο 12ος παίκτης του. Ομως, είσαι Ολυμπιακός και πρέπει να κερδίσεις. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο απελευθερωμένος μετά την αποχώρηση του Στέφενς. Δεν υπάρχει η πίεση και η κόντρα που υπήρχε όταν ήταν ο Ολλανδός στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί σαν να παίζει τελικό Κυπέλλου και πρέπει να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα.

Ε: Για τους παίκτες του Ολυμπιακού αποτελεί και μεγάλο κίνητρο το γεγονός ότι με νίκη στην Τούμπα «κλειδώνουν» και μαθηματικά το πρωτάθλημα Α: Είναι κίνητρο για τον Ολυμπιακό η νίκη στην Τούμπα την Κυριακή για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Μετά τον έχει και στο Κύπελλο σε δύο αναμετρήσεις. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μάθει να είναι νικητές και κάθε χρόνο ζητούν το νταμπλ. Αυτό θα κάνουν και φέτος. Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια του Κυπέλλου γιατί του ΠΑΟΚ μόνο αυτό του έχει μείνει φέτος, αλλά ο Ολυμπιακός όπως ξαναείπα μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο αν βρεθεί στη μέρα του. Πρέπει, όμως, ο Μίτσελ σε αυτά τα παιχνίδια να κάνει καλή διαχείριση όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής στη διάρκεια της χρονιάς για να κρατήσει την ομάδα φρέσκια και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ