2014-03-09 16:52:12
Φωτογραφία για Ηλεία: Όψιμος χειμώνας από την Δευτέρα
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα εβδομάδα. Ψυχρές αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη σταδιακά από την Κυριακή θα αρχίσουν να επηρεάζουν την βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Χιόνια περιμένουμε την Δευτέρα ακόμα και στα πεδινά της Θράκης.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας, αισθητή θα γίνει η πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα. Βροχές περιμένουμε από το βράδυ και κυρίως την Τρίτη. Όσον αφορά τα υψόμετρα χιονόπτωσης καλό είναι να περιμένουμε τα νεότερα προγνωστικά. Πάντως, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν φαίνονται χιονοπτώσεις την Τρίτη κάτω από τα 900 με 1.000 μέτρα, ακόμα όμως είναι όλα ανοιχτά για πιθανόν χαμηλότερα.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Το Σάββατο 8/3 περιμένουμε αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές και ασθενείς βροχές - ψεκάδες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.


Την Κυριακή 9/3 περιμένουμε αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000 μέτρα. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 15oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά. Σε πτώση από το βράδυ. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοανατολικοί μέτριοι 5.

Την Δευτέρα 10/3 περιμένουμε αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με βροχές από το βράδυ. Χιόνια περίπου πάνω από τα 900 με 1.000 μέτρα. Η θερμοκρασία το πρωί, 6 με 7oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ