2014-03-10 21:12:06
Φωτογραφία για Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού θα πάρει μέρος στην δράση για το Ελληνικό την Κυριακή 16/03 στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας Ελληνικού (εντός του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, είσοδος από την παραλιακή λεωφόρο).  Αντιπροσωπία εθελοντών μας θα ενημερώνει τους πολίτες για τις δραστηριότητες μας και θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό.  Σας περιμένουμε κοντά μας.

Στο Ελληνικό ετοιμάζεται ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ένα βήμα πριν, ουσιαστικά, να χαρίσουν τα 6.240 στρέμματα του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά (την καλύτερη έκταση της Μεσογείου) στη Lamda Development του Λάτση, για να τη μετατρέψει σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους.

Αφού άφησαν χρόνια το Ελληνικό να ρημάζει – μαζί και τις πολλές ολυμπιακές εγκαταστάσεις του, που χρυσοπλήρωσε ο λαός μας – και αφού αγνόησαν τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Πολυτεχνείου και της αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση του, έρχονται τώρα να υποθηκεύσουν την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας στο διηνεκές και ταυτόχρονα να φορτώσουν το τεράστιο, οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος  στις πλάτες μας.


 Το δημόσιο συμφέρον και η ανάπτυξη δεν εξυπηρετούνται με το ξεπούλημα του Ελληνικού!

Εξυπηρετούνται με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, έρευνας και κοινωνικών εξυπηρετήσεων.

 Εμείς που αντιδρούμε στο ξεπούλημα του Ελληνικού – πολίτες, τοπική αυτοδιοίκηση, δεκάδες επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς και πολιτικά κόμματα – δεν λέμε μόνο όχι. Προτείνουμε τη μόνη πραγματικά αναπτυξιακή λύση, με άμεση ανταπόκριση στις κοινωνικές ανάγκες της πρωτεύουσας και στο στόχο της περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης:

- Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, έρευνας και κοινωνικών εξυπηρετήσεων σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συγκροτηθεί από το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση.

- Το έργο αυτό είναι εφικτό και άμεσα υλοποιήσιμο. Έχει πολύ χαμηλό οικονομικό ρίσκο και υψηλό κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. Δημιουργεί πραγματικές θέσεις εργασίας και βασίζεται σε ένα εναλλακτικό μοντέλο πραγματικής και διαρκούς ανάπτυξης προς όφελος των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

- Το Ελληνικό δεν ανήκει στην Κυβέρνηση, στο ΤΑΙΠΕΔ και στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να το λεηλατήσουν. Ανήκει σε όλους μας και προπαντός στις επόμενες γενιές. Έχουμε χρέος να το διαφυλάξουμε, να το αναπτύξουμε προς όφελος όλων και να τους το παραδώσουμε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ