2014-03-10 21:46:22
Φωτογραφία για Ακόμα και το Λιχτενστάιν θα παράξει σπορ υπεραυτοκίνητα 10/03/201408:20
To QUANT e-Sportlimousine, που παρουσιάστηκε στην Γενεύη, αποτελεί δημιούργημα της nanoFLOWCELL AG, εταιρείας με έδρα στο Βαντούζ.

Όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2003, όταν δύο αδέρφια από την Ιταλία, δημιούργησαν σκίτσα ενός οχήματος… για το μέλλον. Ο επαναστατικός του χαρακτήρας επέτρεψε στους αδερφούς La Vecchia να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Koenigsegg!

Μάλιστα, ίσως θυμάστε πως το 2009 στη Γενεύη, η σουηδική εταιρεία παραγωγής supercars είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με το όνομα NLV Quant. Ήταν το αποτέλεσμα της κοινής πορείας των δύο πλευρών, οδήγησε στο NLV Quant Concept που είδαμε ένα χρόνο μετά όμως η συνεργασία δεν συνεχίστηκε για πολύ.

Ο Nunzio La Vecchia γύρισε σελίδα, άλλαξε το σχέδιο του αλλά και την επιλογή του τεχνολογικού εξοπλισμού αυτού και φτάνουμε, τέσσερα χρόνια μετά, στο QUANT e-Sportlimousine!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Δεν είναι ούτε αυτοκίνητο επίδειξης, ούτε πρωτότυπο. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που εφοδιάζεται με nanoFLOWCELL».


Τι είναι αυτό θα ρωτήσετε; Ένα καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης και εκμετάλλευσης ενέργειας, που εξασφαλίζει αυτονομία ακόμα και 600 χιλιομέτρων! Η τεχνολογία αυτή βασίζεται σε πατενταρισμένες λύσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί από τη NASA σε διαστημικά προγράμματα και έχουν εξελιχθεί από την εν λόγω εταιρεία.

Το εντυπωσιακό αυτό όχημα, που είναι το πρώτο τετραθέσιο με τέτοιου τύπου θύρες, εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, που αντλούν ισχύ από το νέο αυτό σύστημα που βασίζεται στις αποδεδειγμένες αρχές της οξειδοαναγωγής. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε δει αυτή την τεχνολογία σε αυτοκίνητα έως τώρα, η απάντηση είναι λόγω του αυξημένου βάρους αλλά και την καθυστέρηση στη μετατροπή της ενέργειας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ