2014-03-10 22:55:21
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Θ. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Στα πλαίσια ενημερωτικών συναντήσεων του Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Θ.  συναντήθηκαν την Δευτέρα  10-3-2014  με τον Κύριο Ιωάννη Ταφύλλη, υπεύθυνο Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ .

Με θετική  ανταπόκριση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

            α. Η διάκριση  της βαθμολογικής εξέλιξης των Ε.Μ.Θ. που ζητούν ,Ίση Ιεραρχική Προαγωγική Μεταχείριση Εθελοντών του Ν.1848/89 με τις Εθελόντριες του Ν.705/77 και τους Εθελοντές του άρθρου 45 ΝΔ 445/74.

            β. Η επίσης διάκριση  αναγνώρισης  του χρόνου υπηρεσίας  των Ο.Π.Υ.-Ε.Π.Υ. μετέπειτα Ε.Μ.Θ. , ως μετοχικής  σχέσης με τα ΕΛΟΑΣ-Ν-Α, χωρίς πρόσθετη κράτηση 2% . Οι ήδη καταβεβλημένες εισφορές 4% των Ε.Μ.Θ. κατά τον χρόνο της πενταετούς υπηρεσίας  τους ως Ο.Π.Υ.-Ε.Π.Υ. να αποτελούν ασφαλιστικές εισφορές και όχι κοινωνικό πόρο υπέρ ΕΛΟΑΣ-Ν-Α, των οικείων Μετοχικών Ταμείων δίχως να απαιτείται η διενέργεια περαιτέρω κρατήσεων 2% για την αναγνώριση της Μετοχικής τους σχέσης από της κατατάξεως τους στις Ε.Δ έως το χρόνο ισχύος του Ν.2936/2001 αφενός και αφετέρου ΟΥΔΕΠΟΤΕ συναίνεσαν  υπέρ Κοινωνικού πόρου να τίθενται οι εν λόγω εισφορές .


            γ. Η πλήρη εφαρμογή της Μονιμοποίησης μετά εφαρμογή άρθρου 46 παρ.10 και 11 του ΝΔ 445/74  και άρθρου 45 .

Ο  Σ.Ε.Μ.Θ. και τα μέλη του αναμένουν εγγράφως επίσημα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για  τα θέματα που ταλανίζουν τον θεσμό από δημιουργίας του, αναμένοντας θετικές και ξεκάθαρες λύσεις  .

Οι ενημερώσεις, προτάσεις και  συναντήσεις θα  συνεχισθούν σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου.              

Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

  Ο Πρόεδρος                                  

 Ασμίας  Αριστείδης Κασιδόπουλος       

(6983509047)

 Ο Γεν. Γραμματέας

Ακστής  Σταύρος  Σταυρίδης

                                                                                         (6956030654)
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ