2014-03-11 11:20:32
Φωτογραφία για Σπουδαίο ''διπλό'' παραμονής η Βέροια επί της Καλλονής
Η Βέροια με κορυφαίο τον Μπεν που πέτυχε χατ τρικ επικράτησε της Καλλονής με 3-0 εκτός έδρας και πέτυχε μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική όσον αφορά την παραμονή της στην Super League.

Μία πάρα πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα με το ευρύ 3-0 πήρε η Βέροια στο ΟΑΚΑ επικρατώντας της Καλλονής έχοντας τον Μπεν σε πολύ μεγάλη μέρα καθώς πέτυχε χατ τρικ. Η νίκη των φιλοξενούμενων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιζε από το 51' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σισοκό.

Η Βέροια ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και στη συνέχεια άφησε την Καλλονή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να κτυπήσει στην αντεπίθεση κάτι που κατάφερε με τον Μπεν στο 43' ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Μαντζουράκη δεν απειλούσαν.

Στο δεύτερο μέρος και μετά την αποβολή του Σισοκό στο 51' με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή ανέτρεψε ως τελευταίος τον Μανούσο έξω από την περιοχή η Καλλονή πίεσε, έχασε ευκαιρίες, κυρίως με τον Λεοζίνιο και είχε και δοκάρι με τον Βραζιλιάνο.


Δεν κατάφερε όμως να ισοφαρίσει και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε και άλλο την πίεση της. Την ίδια ώρα η Βέροια όμως βρήκε κενούς χώρους και τους εκμεταλλεύτηκε χτυπώντας και πάλι με τον Μπεν στον 84', μετέτρεψε σε γκολ πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στο 86' και πάλι με πλασέ του Μπεν από κοντά.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

4ος διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)

ΑΕΛ Καλλονής (Μάντζουράκης): Χογκ, Γιορέντε, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Ποντάνι (83' Καζάκης), Μαρσέλο, Κεϊτά (88' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Λεοζίνιο, Γκαρσία, Περόνε.

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό, Όστοιτς, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Τραπ (56' Γκονσάλβες), Βεργώνης, Καλτσάς, Μπαργκάν (83' Παυλίδης), Μπεν (87' Μπάρμπας).

Γκολ: 43', 84', 86' Μπεν

Κίτρινες: 43' Μαρσέλο, 60' Κεϊτά, 78' Φουρλάνος, 84' Χογκ, 90' Γιορέντε/14' Σισοκό, 46' Κάλτσας, 90+ Μπάρμπας

Κόκκινες: 51' Σισοκό

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η Βέροια μπήκε από την αρχή για να πετύχει ένα γκολ καθώς ήθελε μόνο την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 6' με αδύναμο πλασέ του Μπαργκάν το οποίο έπιασε ο Χογκ.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν την περιοχή της Βέροιας στο 13' με τον Περόνε να δίνει με τακουνάκι στον Λεοζίνιο ο οποίος σούταρε με τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει την μπάλα.

Η επόμενη καλή φάση στην αναμέτρηση ήρθε στο 36' όταν ο Μπαργκάν έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κόντρα στον Γιορέντε και έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μπαργκάν από πλάγια γύρισε την μπάλα και ο Βεργώνης με κεφαλιά την έστειλε έξω.

Άνοιξε το σκορ με τον Μπεν

Στο 43' η Βέροια άνοιξε το σκορ όταν ο Καλτσάς έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου έδωσε απευθείας στον Μπεν ο οποίος πέρασε έναν αντίπαλο του από αριστερά και σούταρε εύστοχα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι πρώτοι στο δεύτερο μέρος με τον Μπεν στο 51' να μπαίνει από δεξιά να σουτάρει αλλά τον Χογκ να αποκρούει την μπάλα.

Έμεινε με 10 η Βέροια

Ο Χογκ εκτέλεσε το βολέ και η μπάλα κατευθύνθηκε προς τον Μανούσο με τον Σισσοκό να τον ανατρέπει έξω από την περιοχή και τον Τριτσώνη να δίνει απευθείας κόκκινη.

Η Καλλονή προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό και άρχισε να πιέζει. Στο 53' ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του αλλά ο Αμαραντίδης έβαλε το κεφάλι και έδιωξε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λεοζίνιο και πάλι σούταρε η μπάλα κόντραρε και βρήκε στο δοκάρι του Καντιμοίρη.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών με Λεοζίνιο

Στο 63' και πάλι ο Λεοζίνιο μετά από ωραία προσποίηση στον Βέρτζο έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι. Νέο σουτ στο 66' του Λεοζίνιο με τον Καντιμοίρη να αποκρούει και πάλι την μπάλα. Στο 68' ο Περόνε ήταν αυτός που προσπάθησε να απειλήσει με σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 73' ο Λεοζίνιο έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν σε σέντρα από τα αριστερά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε και πάλι.

Η Καλλονή ανέβηκε και άλλο στο γήπεδο προσπαθώντας να ισοφαρίσει αλλά στο 84' ο Παυλίδης που είχε περάσει ως αλλαγή έδωσε στον Μπεν ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Ο ίδιος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και ευστόχησε για το 0-2.

Με την σέντρα σχεδόν η Βέροια έκλεψε την μπάλα βγήκε στην επίθεση με τον Σιόντη να δίνει στον Καλτσά αυτός μπήκε στην περιοχή και σούταρε ο Χογκ έδιωξε αλλά ο Μπεν και πάλι από κοντά έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ αν και η Βέροια είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 89' μετά από σουτ του Τράπ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μπεν της Βέροιας πέτυχε τρία γκολ, κέρδισε και το πέναλτι και με τα γκολ προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Από κοντά και ο Καντιμοίρης που επενέβη όποτε χρειάστηκε.

Η απογοήτευση

Ο καλύτερος της Καλλονής ήταν παράλληλα και ο μοιραίος. Ο λόγος για τον Λεοζίνιο ο οποίος βρέθηκε σε τρεις-τέσσερις φάσεις φάτσα με το τέρμα και νικήθηκε από τον Καντιμοίρη.

Στατιστικά Αγώνα0Goal30Ασίστ111Τελικές Προσπάθειες141Σουτ εντός μεγάλης περιοχής98Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής42Κεφαλιές19Αποκρούσεις613Επεμβάσεις1712Κλεψίματα1613Φάουλ133Οφσάιντ15Κόρνερ753Λάθη475/23Γεμίσματα5/16

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ