2014-03-13 18:09:09
Φωτογραφία για Με...απόστολο Παύλο τα..έψαλε στους βουλευτές ο Ιβάν Σαββίδης
του Μανώλη Κείου 

Με την παραπομπή σε ένα απόσπασμα από την Α' επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους έκλεισε τον "εξάψαλμό" του προς τους Έλληνες βουλευτές ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και μίλησε τόσο για τα προβήματα της ομογένειας από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ όσο και για τον γραφιεοκρατικό κυκεώνα των επενδύσεων στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα είπε:

"Στην Α΄προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου αναφέρεται πως οι Ιουδαίοι απαιτούν θαύματα, ενώ οι Έλληνες αναζητούν τη σοφία. Ειλικρινά εύχομαι όλοι μαζί κι εσείς οι βουλευτές και εμείς να πούμε για μια φορά ότι βρήκαμε τη σοφία"!

Νωρίτερα ο κ. Σαββίδης είχε ζητήσει να δοθεί ειδική κάρτα ομογενούς στους παλλινοστούντες και "έτσι γινόματε αυτομάτως κράτος 17 εκατομμύριων" τόνισε...

Ζήτησε να μεριμνήσει το κράτος για τις συντάξεις των ανασφάλιστων παλλινοστούντων-ιδίως υπερηλίκων- επικρίνοντας την κυβέρνηση για την κατάργηση της σύνταξής τους με τον νόμο 40/93 του 2012, ο οποίος «προσβάλει μονομερώς το δικαίωμα στη ζωή ενός τμήματος της Ελλάδας»


Όπως είπε ο κ. Σαββίδης θα ήταν δίκαιο να αναγνωριστεί σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει όλοι οι ομογενείς που εργάστηκαν στην Ελλάδα, αλλά και με πρωτοβουλία και διαμεσολάβηση του υπουργού Εξωτερικών να τους αποδοθεί η νόμιμη σύνταξη που δικαιούνται από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ για τα χρόνια που εργάστηκαν εκεί. Η Ρωσία, όπως ενημέρωσε, πληρώνει ήδη τέτοιες συντάξεις στο Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, γιατί όχι και στην Ελλάδα, αναρωτήθηκε.

Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε επικριτικός και για τους ρυθμούς των επενδύσεων στη χώρα μας επειδή όπως είπε επικρατεί απροθυμία και έντονη γραφειοκρατία.

Σχετικά με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ο κ. Σαββίδης εξέφρασε τη δυσφορία του για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου και τόνισε ότι η δική του περιφέρεια, η 5η, θα μπορούσε να αναλάβει το οικονομικό βάρος. Αναφερόμενος σε τοποθέτηση του προέδρου της περιφέρειας Αμερικής του ΣΑΕ, κ. Σπυρόπουλου, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου την τελευταία 7ετία με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ, ο κ. Σαββίδης ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα αυτό από ειδική επιτροπή της Βουλής ώστε να αποδοθούν ευθύνες, τη στιγμή μάλιστα, που, όπως σημείωσε, η δική του περιφέρεια έλαβε χρηματοδότηση από την Ελλάδα μόνο 300.000 ευρώ.
agioritikovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ