2014-03-14 07:17:45
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Δίωρη συνάντηση είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως είναι ρεαλιστική μια συμφωνία μέχρι την Κυριακή.

«Έχει διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο ώστε να επιδιωχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή. Στα πολύ μεγάλα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθούν τα πράγματα απ' ό,τι στα μικρότερα που δεν είναι βέβαια καθόλου μικρά» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Στα πολύ μεγάλα οι επιδόσεις είναι τέτοιες που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα».

«Το πλεόνασμα υπάρχει, είναι δεδομένο και η διανομή του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να εξυπηρετεί και αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους. Αυτό θα γίνει, όπως έχουμε πει» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Το πώς εξελίσσεται αυτή η ιστορία επί τόσους μήνες δείχνει το μέγεθος των δυσκολιών. Αυτό το λέω για λόγους τάξης σε σχέση με αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι με την πολιτική τους ισχύ, με τον "τσαμπουκά" τους ή με την ευφυΐα ή τη γοητεία τους θα λύσουν προβλήματα που αγωνιζόμαστε να τα λύσουμε επί χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές με παραλήπτη κυρίως το Βερολίνο.


Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «φυσικά τα διαρθρωτικά θα περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες», ενώ για τα εργασιακά είπε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας «δεν επιμένουν σε κάτι που είναι εκτός λογικής, δηλαδή σε κάτι που είναι προκλητικό και κακό για εργαζόμενους και ανέργους».

Ξεκινήσαμε να κοιτάζουμε το αναθεωρημένο κείμενο της συμφωνίας με στόχο να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα» σημείωσε, ενώ για το ενδεχόμενο να δεχτεί η τρόικα τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στα ζητήματα με το γάλα και τα φάρμακα απάντησε ότι «το κουβεντιάζουμε και θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. «Πάμε να τα βρούμε, παρά να τα σπάσουμε», δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά. «Στόχος είναι να κλείσουμε την Κυριακή. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν. Ο χρόνος πιέζει και τους δύο. Δεν έχουμε μόνον εμείς να χάσουμε, έχουν να χάσουν και εκείνοι» πρόσθεσε ο ίδιος παράγοντας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, οι επικεφαλής της τρόικας ήρθαν στην Αθήνα με το αναθεωρημένο κείμενο συμφωνίας και όλα τα θέματα τέθηκαν εξ αρχής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν, στο υπουργείο Οικονομικών, διαδοχικές συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ