2014-03-15 22:55:57
Φωτογραφία για Παραιτηθείτε, κ. Τατούλη...!!!
Την παραίτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ζητούν οι αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Δέδες, Ανδρέας Πουλάς  και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, με κοινή ανακοίνωσή τους. Στο κείμενο υπογραμμίζουν πως "η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απολέσει τη δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου".

Αιτία για την αντίδραση των παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι το ψηφοδέλτιο που καταρτίζει ο Π. Τατούλης περιέχει στελέχη που πρόσκεινται κατά κύριο λόγο στη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν είχε την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται προβλήματα στη λειτουργία της παράταξης: "Η ευθύνη για αυτή τη διάλυση και τον ευτελισμό κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και συλλογικής δράσης βαραίνει αποκλειστικά τον περιφερειάρχη ως επικεφαλής της". Και προσθέτουν "Αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής ευθύνης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του". Η επιστολή, μάλιστα, καταλήγει με την καυστική φράση: "Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τατούλη".


Οδυσσέας Βουδούρης: Το «σύστημα Τατούλη» καταρρέει "Η κατάρρευση εκ των έσω του 'συστήματος Τατούλη', με την φυγή ήδη 4 εκ των 9 στενών συνεργατών του, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν" τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδ. Βουδούρης. Ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα πως "ήταν προδιαγεγραμμένη η κατάληξη, μιας και η Πελοπόννησος τα τριάμισι τελευταία χρόνια υπήρξε η Περιφέρεια όπου βρήκε εφαρμογή η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης στην πιο ακραία της μορφή, με συγκεντρωτισμό, πλήρη αδιαφάνεια, σκοτεινές επιλογές. Το 'όραμα' Φούχτελ - Τατούλη για μετατροπή μιας ολόκληρης Περιφέρειας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη αποδείχθηκε θνησιγενές".

 

Χ.Σ. / avgi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ