2014-03-16 19:20:09
Φωτογραφία για Τρίκαλα: Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων του 731
Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκου, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε η τελετή.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργάνωσε εκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης για τους Μαχητές του Υψώματος 731 και όλους τους πεσόντες Τρικαλινούς του πολέμου 1940-41». Μια μάχη που καθόρισε την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Προ ετών, επί νομαρχίας Βλαχογιάννη (σημερινού βουλευτού της Ν.Δ.) είχε ξεκινήσει μια η προσπάθεια απότισης τιμής στους νεκρούς ήρωες. Για το σκοπό μάλιστα αυτό είχε γίνει ειδική αποστολή στην Αλβανία. Το Μνημείο Τιμής για τους ήρωες ξεκίνησε να κατασκευάζεται στα Τρίκαλα, προ 4 ετών και ολοκληρώθηκε χάρη και στις προσπάθειες της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας, του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακή με πανηγυρική Δοξολογία, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλης και κορυφώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Τρικαλινών Μαχητών του Υψώματος 731 και του πολέμου 1940 – 41, το οποίο βρίσκεται στο 6ο χλμ Ε.Ο Τρικάλων – Καρδίτσας.


Πρόκειται για απόδοση τιμής σε όλους όσοι πολέμησαν σθεναρά και έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία κατά το ηρωικό έπος του ’40 – ’41. Εντός του μνημείου αναγράφονται όλα τα ονόματα των Τρικαλινών ηρώων πολεμιστών (πεσόντες και αγνοουμένων, περί των 440 στον αριθμό), ενώ η ύστατη τιμή θα αποδοθεί με προσκλητήριο νεκρών και βολές από το Τμήμα Απόδοσης Τιμών.

trikalavoice.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Grèce, Chypre et la crise ukrainienne
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Grèce, Chypre et la crise ukrainienne
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ