2014-03-18 09:00:03
Φωτογραφία για ΜΙΤΣΕΛ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Η... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΡΕΑΛ!
Ο Μίτσελ δήλωσε σίγουρος για τους παίκτες του τονίζοντας πως προετοιμάζονται όλο το... χρόνο για έναν τέτοιο αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο δίκτυο "SportYou" παραχώρησε συνέντευξη τη Δευτέρα ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος έκανε μνεία για τον πολύ σπουδαίο αγώνα με την Γιουνάιτεντ αλλά και τη μεγάλη του... αγάπη, την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς με τους παίκτες μου να γνωρίζουν πολύ καλά το τι οφείλουν να κάνουν», σχολίασε.

Όσο για την Ρεάλ Μαδρίτης; «Σας διαβεβαιώνω πως πριν πεθάνω θα έχω γίνει τεχνικός της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα κοουτσάρω την ομάδα μία μέρα», απάντησε.

Πιο αναλυτικά ο Μίτσελ τόνισε:

Πως αντιμετωπίζετε έναν τόσο μεγάλο αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς με τους παίκτες μου να γνωρίζουν πολύ καλά το τι οφείλουν να κάνουν. Ξέρουν το πως θα πρέπει να καλύψουν τους χώρους και πως να λειτουργήσουν στο παιχνίδι. Εμείς θα είμαστε επιθετικοί στο παιχνίδι μας είτε έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας είτε όχι. Έχουμε προετοιμαστεί και προπονηθεί όλο τον... χρόνο για ένα τέτοιο ματς!


Πήρατε τον τίτλο στην Ελλάδα. Έχετε πει όμως πως κάποτε θα βρεθείτε στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Σας διαβεβαιώνω πως πριν πεθάνω θα έχω γίνει τεχνικός της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα κοουτσάρω την ομάδα μία μέρα. Θα μου δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να το κάνω. Στο μεταξύ όμως πρέπει να παραμείνω προσηλωμένος στην δουλειά μου. Να συνεχίσω να εργάζομαι και να βελτιώνομαι. Να μαθαίνω πιο πολλά.

Ποιά είναι η άποψή σας για τον Κάρλο Αντσελότι; Θα πηγαίνατε ποτέ στην Μπαρτσελόνα;

Το έχω ξαναπεί πως κάνει πολλή και καλή δουλειά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι στον πάγκο της Ρεάλ. Ποτέ δεν ήταν. Όχι στην Μπαρτσελόνα δεν θα πήγαινα. Δεν θα ήταν καλό για τον προπονητή της (γέλια). Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με σιωπή. Τα αισθήματα δεν γίνεται να κρυφτούν ή να αλλάξουν. Έτσι είμαι σίγουρος πως μία μέρα θα πάρω την ευκαιρία μου στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Πως βλέπετε το ισπανικό πρωτάθλημα και την διαφορά Ρεάλ-Μπαρτσελόνα;

Η Ρεάλ έχει ένα προβάδισμα βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας. Μία τέτοια διαφορά στην Ισπανία μπορεί να κρίνει τον πρωταθλητή. Παίζει όμως την άλλη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα στο γήπεδό της. Βλέποντας την Ρεάλ και το πως αποδίδει νομίζω πως θα είναι δύσκολο να μην κερδίσει την Μπαρτσελόνα.

Τι άποψη έχετε για την εξέλιξη παικτών όπως ο Μοράτα;

Είμαι πολύ χαρούμενος και για τον Μοράτα και για αρκετούς άλλους παίκτες που υπήρξαν γέννημα-θρέμμα της ομάδας. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν κάνει βήματα μπροστά όμως δεν μπορώ να βρω ή να... δω τώρα κάποιον που θα ακολουθήσει τα... χνάρια του Μάτα. Που θα γίνει ένας νέος Μάτα. Όταν δουλεύεις σκληρά και κάποια στιγμή χάνεις τον προσανατολισμό σου τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα στο ποδόσφαιρο. Δεν αντέχουν όλοι οι παίκτες να έχουν πειθαρχία και σωστή δουλειά επί σειρά ετών.

Εκτός των άλλων ο Μίτσελ μίλησε και για:

Το τι δίνει ένας δεύτερος τίτλος πρωταθλητή και το εάν φοβήθηκε μήπως τον έχανε σε κάποια στιγμή: Είναι ακόμα πιο δικός μας. Όταν φτάσαμε την περασμένη σεζόν, ο τίτλος είχε ήδη κατακτηθεί. Το να κάνουμε τη δουλειά μας από την αρχή αποτελεί μια εξαιρετική ανταμοιβή για μας. Μπορεί να φαίνεται πως το πήραμε εύκολα το πρωτάθλημα, όμως από την πρώτη μέχρι και την έκτη ομάδα, οι ομάδες έχουν βελτιωθεί και γι' αυτό προσωπικά δεν θα μιλούσα άσχημα για τους αντιπάλους μας. Μιλάω μονάχα για την πορεία μας η οποία ήταν ασταμάτητη. Κερδίσαμε πολλά συνεχόμενα ματς και αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να το πετύχει κάποιος.

Την δυσκολία του να προπονεί τον Ολυμπιακό και το κατά πόσον η ομάδα είναι σαν την Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα: Είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους συναδέλφους μου, τους καλώ να έρθουν να κάνουν το ίδιο για να δουν πόσο δύσκολο είναι. Είναι σαν να λέγαμε ότι αυτό που κάνει ο Γκουαρδιόλα δεν είναι και τόσο σημαντικό με τους βαθμούς που κερδίζει στην Μπουντεσλίγκα.

Όλο και κάτι θα έκανε και ο Πεπ, έτσι δεν είναι; Στην Ελλάδα εμείς είμαστε κάτι σαν Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα αλλά με μια γλυκόπικρη γεύση. Όμως στην Ευρώπη είμαστε μια ακόμα ομάδα ή ίσως και λιγότερο. Αυτή την χρονιά, ευτυχώς με την καλή δουλειά μας, αλλάξαμε αυτή την ιστορία καθώς είμαστε για πρώτη φορά στους «16» και με πιθανότητες να προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την συνεργασία του με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και το πόσο σκοπεύει να μείνει στην Ελλάδα: Ο πρόεδρος είναι τέσσερα χρόνια στη θέση και για πρώτη φορά προκρίθηκε η ομάδα. Αυτός γνώριζε ότι το να κατακτήσεις τον τίτλο ήταν κάτι υλοποιήσιμο, όμως το να είμαστε στην Ευρώπη εδώ που είμαστε και να παίζουμε όπως παίζουμε τον κάνει ευτυχισμένο. Όσο για μένα αυτό που σίγουρα δεν πρόκειται να κάνω είναι να φύγω για μια ομάδα που δεν στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα αλλάξω άποψη γι' αυτό. Τις προάλλες το συζήτησα με τον πρόεδρο και του είπα ότι μου αρέσει πολύ εδώ και αυτό ίσως αλλάξει μόνο αν με καλέσει μια μεγάλη ομάδα Τον Φλορεντίνο Πέρεθ και το εάν ο ίδιος νιώθει έτοιμος για την Ρεάλ: Εγώ δεν είχα καμία διαφωνία με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, όμως δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο. Κάποια μέρα θα μου δοθεί η ευκαιρία να προπονήσω τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι αυτό που θέλω πάνω απ' όλα. Είναι ότι κάποια μέρα θα μου δοθεί αυτή η δυνατότητα. Σε άλλες εποχές ίσως δεν ήμουν έτοιμος να είμαι ο προπονητής της, αλλά σήμερα έχω ήδη καλύψει πολλά στάδια. Τα βήματα καλύπτονται ήδη και κάποια μέρα θα το κάνω. Ο Αντσελότι είναι τώρα στον πάγκο και κάνει εξαιρετικά καλά τη δουλειά του. Τώρα είναι πολύ δύσκολα να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είμαι νέος και μπορώ να περιμένω.

Την εικόνα της Γιουνάιτεντ και την ήττα της από την Λίβερπουλ: Ναι είδα τον αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ, όμως δεν μου λέει τίποτα καινούριο ή κάτι ξεχωριστό. Εξακολουθώ να σκέφτομαι όπως σκεφτόμουνα και πριν από χθες σχετικά με τη Μάντσεστερ. Δύο πράγματα: δεν έχουμε το πλεονέκτημα παρά το 2-0 υπέρ μας και σίγουρα χρειαζόμαστε να σκοράρουμε ένα γκολ για να έχουμε πιθανότητες να περάσουμε. Δεν πιστεύω πως η ήττα αυτή κάνει πιο επικίνδυνη την Μάντσεστερ. Οι μεγάλες ομάδες ζουν πιο άσχημα τις μελαγχολικές καταστάσεις, όμως ακόμα και έτσι η Γιουνάιτεντ έχει τα φόντα για να ξεπεράσει την κατάσταση αυτή και να μας αποκλείσει.

Τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα και την τακτική του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ: Όχι δεν θα κλειστούμε εμείς. Εμείς δεν ξέρουμε να παίζουμε με άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που παίζουμε. Δεν ξέρουμε να αμυνόμαστε στη δικιά μας περιοχή. Δεν ξέρουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να είμαστε επιθετικοί, με τη μπάλα ή χωρίς αυτή. Έχουμε προπονηθεί όλο το χρόνο για να κάνουμε αυτό που κάνουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός. Εάν δεις τα αποτελέσματά μας, οι τρεις αγώνες εκτός στη φάση των ομίλων ήταν μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα. Και την μέρα που χάσαμε, το κάναμε στο τελευταίο λεπτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρουμε να αμυνόμαστε κλεισμένοι στην περιοχή μας. Είναι άλλο θέμα αν μας αναγκάσει η Γιουνάιτεντ να κλειστούμε πίσω με το παιχνίδι της, όμως δεν το ξέρουμε να το κάνουμε από μόνοι μας.

Το κατά πόσον μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός, εφόσον περάσει και τα φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ: Όχι, δεν βλέπω τόσο μακριά παρά μόνο το ματς της Τετάρτης. Κανείς δεν μας έδινε πιθανότητες όταν κληρωθήκαμε με Παρί και Μπενφίκα. Μετά, όταν αποκλείσαμε τη Μπενφίκα, ο κόσμος ήθελε να υποβαθμίσει τους Πορτογάλους και τώρα τους βλέπεις ότι έχουν βάλει μπρος για να κατακτήσουν το Γιουρόπα Λιγκ. Προτιμάμε να ζούμε στην... ανωνυμία, όμως να είμαστε ψηλά. Κατά τα άλλα εάν δούμε τους αριθμούς εμείς έχουμε 20 εκατομμύρια μπάτζετ, που είναι ο μισθός μονάχα ενός παίκτη που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσον αφορά στον νικητή της διοργάνωσης, εμείς δεν είμαστε στους υποψήφιους. Ακολουθούμε ένα καλό παράδειγμα: Η ομάδα μπάσκετ, μείωσε το μπάτζετ της και κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες. Το παράδειγμα αυτό μας βοηθάει πολύ, μας αποφορτίζει και μας κάνει γενναίους.

Το ποιος θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπάγερν Μονάχου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φήμε για το iPhone 6
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φήμε για το iPhone 6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ